3. NL SJEVER “Atomski” nogomet Pitomače i Varteksa pred više od 500 gledatelja završio podjelom bodova

Nakon pobjede na samom početku nove sezone, na gostovanju kod Graničara u Kotoribi, momčad Pitomače u 2. kolu 3. nogometne lige Sjever ugostila je Varteks. Varaždinski “Bumbari” stigli su na krilima domaćeg trijumfa protiv Međimurja i sve je ukazivalo na odličnu utakmicu u kojoj je više od 500 gledatelja na kraju vidjelo izuzetno kvalitetan nogomet i četiri pogotka.

U gotovo nemogućim vremenskim uvjetima za igru, domaćin je bolje otvorio susret i poveo u 7. minuti pogotkom Frana Kožarića, a već u 18. momčad trenera Ivana Presečana imala je 2:0, strijelac je ovog puta bio Marko Matančić.

Pitomačani su dobro stajali na terenu, pokušavali, ali nisu uspjeli ponovno matirati gostujućeg vratara Mrmića. Proigrali su i “Bumbari” u drugoj polovici prvog dijela, a prilično raspoložen bio je Virovitičanin u varaždinskim redovima, Dorian Mikičić, koji je startao od prve minute umjesto Zimbabveanca Matove.

Pred sam kraj poluvremena Varaždinci su uspjeli smanjiti domaću prednost, strijelac je bio Dejan Glavica. Žustriji Varteks u nastavku uspio je doći i do poravnanja, a mrežu domaćeg vratara Zdelara pogodio je u 65. minuti Fran Kukec.

Ovaj pogodak kao da je “prodrmao” domaćina koji je u nastavku susreta došao do svoje prepoznatljive igre i počeo stvarati prigode, ali bez promjene rezultata. Do kraja susreta, po jako teškom vremenu, redali su se napadi i prigode s obje strane, ali mreže su ostale netaknute. O borbenosti dovoljno govori i broj žutih kartona, sudac Dežđek podijelio ih je čak deset, po pet sa svake strane. Na kraju podjela bodova, što je nekako i najrealniji ishod, te veliki pljesak gledatelja za odličnu predstavu igrača obje momčadi.

– Ovo su zapravo neregularni uvjeti za igrati, po ovakvoj temperaturi. Čestitam i jednoj i drugoj momčadi. Imam osjećaj da se radi ovakvih utakmica dolazi na nogometne arene. Ovo je baš bilo za gušt publici, a nama trenerima dobro stresno. Moglo se okrenuti i nama u korist, a moglo se i njima – istaknuo je za nk-varteks.com gostujući trener Zoran Vukelić.

Zadovoljan je bio i domaći trener Ivan Presečan, čija je momčad dokazala da će biti tvrd orah svim ligaškim suparnicima.

-Bila je ovo fenomenalna utakmica. Nažalost, prosuli smo dva pogotka prednosti, a zatim kod rezultata 2:2 u nekoliko odličnih “3 na 1” situacija nismo poentirali, što se u idućim susretima više ne smije ponoviti. Smatram da smo imali bolje šanse, ali svoje prigode imali su i gosti, tako da je ovo možda i najpravedniji ishod. Zadovoljan sam osvojenim bodom. Bio je ovo atomski nogomet u paklenim uvjetima, mislim da smo još jednom pokazali da imamo puno toga za reći ove sezone – rezimirao je Presečan.

Rezultati 2. kola:

Virovitica – Međimurje 2:2
Pitomača – Varteks (Varaždin) 2:2
Koprivnica – Graničar (Kotoriba) 0:2
Dinamo (Domašinec) – Rudar (MS) 1:2
Polet (SMnM) – Podravina (Ludbreg) 4:0

(www.icv.hr, foto: I. Barčan, NK Varteks)

3. NL Sjever 2. kolo

no images were found

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content