4. NL BJ-KC-VT Povijesni trijumf zdenačke Sloge na krilima odličnog Marina Zdelara, Slatinčanima u Ferdinandovcu presudio Virovitičanin Rok Horaček

Mnogi su Zdenčani s nestrpljenjem čekali utakmicu svoje Sloge protiv Garića iz Garešnice na domaćem terenu jer riječ je o povijesnoj prvoj utakmici Zdenčana u četvrtom razredu hrvatskog nogometa, točnije u sklopu natjecanja 4. NL BJ-KC-VT.

Na zdenački stadion Jelsin stigla je momčad Garića i bila je iznimno težak protivnik. Prvi dio završio je bez pogodaka, ali je u drugom zato postignuto čak sedam.

Gosti su poveli u samo dvije minute s 2:0 preko Golubića u 51. odnosno Kožuhara u 52. minuti. Ipak, momčad Danijela Ciglara se budi i smanjuje u 63. minuti preko Brazilca Felipea, da bi pojačanje iz redova orahovačkog Papuka Petar Špoljarić poravnao u 83 minuti na 2:2. Sve dvojbe oko pobjednika riješilo je još jedno pojačanje iz Orahovice, Marin Zdelar, koji je postigao dva pogotka u 88. i 90. minuti, a posebno atraktivan bio je onaj iz 88. kada je Zdelar pogodio “škaricama”. Do kraja susreta Garić je uspio smanjiti pogotkom Starčevića u sudačkoj nadoknadi.

Vrijedna i prva povijesna pobjeda Sloge.

-Moram biti iskren i reći da je prvih 60 minuta Garić bio puno bolja momčad na terenu, imali su zrelije prigode, dok smo mi jedino zaprijetili u prvom dijelu kada je Zebec izašao sam pred vratara, prebacio njega, ali i vrata. U drugom djelu neobjašnjivo gotovo u minuti primamo dva pogotka i tada sam radio izmjene, malo izrotirao momčad, što je urodilo plodom. Uspjeli smo sve preokrenuti i uzeli veliku pobjedu. Čestitam momcima na borbenosti i htijenju, što je i donijelo ovaj rezultat – kaže trener Sloge Danijel Ciglar.

Kao igrača utakmice izdvaja dvostrukog strijelca Marina Zdelara.

-Kada netko zabije dva ključna pogotka za pobjedu i odigra na iznimno visokoj razini onda dvojbe nema, ali ponavljam još jednom, cijela momčad je u tih posljednjih pola sata djelovala odlično – zaključio je Ciglar koji na raspolaganju u ovoj utakmici jedino nije imao pouzdanog stopera Ozrena Vurdelju.

Sloga Zdenci – Garić Garešnica 4:3
Igrač utakmice: Marin Zdelar

Momčad Slatine odigrala je dobru utakmicu u prvom kolu na gostovanju u Ferdinandovcu, ali nije uspjela osvojiti bodove.

Domaća ekipa povela je zgoditkom Nikole Kolara u 35. minuti. Dvije minute kasnije poravnao je Dominik Bogati, ali već u idućem napadu nekadašnji napadač Virovitice Rok Horaček koristi pogrešku slatinske obrane za konačnih 2:1.

-Teško i sparno vrijeme nisu omogućili normalnu igru. Ipak smo mogli doći i do boljeg rezultata. U našem sastavu svojom igrom posebno su se istakli strijelac Bogati i Renato Pecolaj – nakon utakmice nam je rekao trener Slatine Darko Krsnik, koji je zbog protesta kod sudaca “zaradio” žuti karton.

Ferdinandovac – Slatina 2:1
Najbolji u slatinskim redovima: Dominik Bogati

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, V. Grgurić)

4. NL 1. kolo

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content