“ČIZMA GLAVU ČUVA” Vatrogascima s područja Virovitičko-podravske županije uručena vrijedna donacija zaštitne opreme

Vatrogasna zajednica, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, organizirala je danas (petak) u Tehnološko-inovacijskom centru Virovitica prijem vatrogasnih zapovjednika i njihovih zamjenika s područja cijele VPŽ, a povod svemu bila je podjela vatrogasnih čizama koje je osigurala Hrvatska vatrogasna zajednica.

Na samom početku sve nazočne pozdravila je županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus naglasivši kako je riječ o izuzetno vrijednoj donaciji.

-Već duži niz godina poprilično ovisimo o donacijama vatrogasne opreme iz austrijskog Tirola stoga će nam ova donacija nove opreme, ovog puta od strane Hrvatske vatrogasne zajednice, koju danas dijelimo zapovjednicima i njihovim zamjenicima, zaista biti od velike koristi. Čizme će služiti operativnim vatrogascima koji izlaze na intervencije i tako dodatno poboljšati njihovu sigurnost – istaknula je Fras Venus.

Požarna sezona, koja još nije završila, bila je ove godine izuzetno zahtjevna i teška. Bilo je tu ekstremnih temperatura, velik broj požara otvorenih prostora, ali i objekata, kao i raznih drugih tehničkih intervencija. Podsjetimo i da je proteklog tjedna velik broj vatrogasaca sudjelovao u pripremnim radnjama za obranu od poplava na nekoliko “kritičnih” lokacija na području VPŽ. Jednom rječju, vatrogasci su imali “pune ruke posla”, a na svemu što čine, zahvalio im se ovom prigodom virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

-Virovitičko-podravska županija uvijek je podržavala ovakve akcije, a današnja donacija u obliku čizama koristit će vatrogascima u raznim intervencijama i na raznim terenima, od požara, mogućih poplava, pa sve do teških prometnih nesreća. Dokazali ste da ste uvijek spremni pomoći i dati svoje zdravlje, te riskirati svoj život kako bi pomogli drugima i na tome vam veliko hvala. Ovim putem zahvaljujem i Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici na ovoj hvalevrijednoj donaciji – rekao je župan Andrović. 

Vatrogasci su često u životno opasnim situacijama i spašavaju druge pod cijenu vlastitog života. Zahvale za sve što čine, uputili su im ovom prigodom i zamjenik župana, te načelnik Stožera civilne zaštite VPŽ Marijo Klement, kao i dopredsjednica VZ VPŽ Matea Doner.

Da “čizma glavu čuva” potvrdio je ovom prigodom Zlatko Štefanek, zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Čađavica.

-Ovakva oprema, pogotovo nova, prilično je skupa i ova donacija bit će nam od velike koristi. Sredstva koja su bila namijenjena za čizme, sada možemo usmjeriti u nabavku preostale zaštitne opreme za vatrogasce – zaključio je Štefanek i zahvalio na vrijednoj donaciji.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content