DANI OPĆINE SUHOPOLJE U prostorijama LK Paleta otvorena izložba Gordane Čurik i članova Likovnog kluba

U sklopu proslave Dana općine Suhopolje i blagdana Velike Gospe danas (četvrtak) je u prostorijama Likovnog kluba “Paleta” otvorena izložba Gordane Čurik i članova Likovnog kluba. 

Riječ je o tradicionalnoj izložbi koju Gordana izlaže već više od 20 godina, po osnutku su joj se priključili i članovi Likovnog kluba, a uz njezine, posjetitelji su mogli vidjeti radove Tugomile Reder, Veronike Brabec, Ljiljane Elijaš, Anje Brabec, Ivana Vrbanića, Ive Brabec, Ivane Čupen i Tihomira Balaža.

– Što se tiče mog dijela izložbe, posjetiteljima sam se predstavila s 50-tak radova u tehnici akrila i ulja na platnu. Izložba nije tematska, nikada to nije niti bila, a galeriju smo ispunili “od poda do stropa”. Slike su dale šarm ovom prostoru, a naša je želja ujedno bila približiti umjetnost običnom čovjeku. Umjetnost je to što nas vodi u neku drugu dimenziju, prisutna je u našim životima svjesno ili nesvjesno, te se iskreno nadam da smo to uspjeli i izraziti- rekla je Gordana.

Važnost Likovnog kluba za općinu Suhopolje istaknuo je načelnik Goran Doležal.

– Važno je istaknuti kako je ovo jedna tradicionalna manifestacija koja uistinu oplemenjuje život naše općine i stoga moram uputiti zahvalu Gordani i Likovnom klubu za sve što rade jer nije ovdje riječ samo o današnjoj aktivnosti, već postoji još dosta izložbi i kolonija. Također, drago nam je za vidjeti da se i Klub pomladio, da privlače i nove članove, a vjerujemo da će tako biti i u budućnosti- rekao je.

Uz spomenute, otvorenju današnje izložbe prisustvovala je i direktorica Turističke zajednice općine Suhopolje Marija Hodak Lebinac te suhopoljski župnik Ljubo Krmar. Proslava Dana općine Suhopolje nastavlja se već sutra, a što vas sve očekuje doznajte OVDJE.

(www.icv.hr, mra)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content