Dinamo u “lovu” na talentirane mlade nogometaše s područja VPŽ: U Milanovcu počeo Kamp Nogometne akademije GNK Dinamo Zagreb

Na sportskom kompleksu Nogometnog kluba Sokol u virovitičkom prigradskom naselju Milanovcu, danas (četvrtak) je započeo kamp Nogometne akademije GNK Dinamo Zagreb.

U tri dana treneri iz Dinama, Miroslav Davidović i Tin Salatović, radit će sa šezdesetak mladih nogometaša.

-Ovdje smo prvi puta. Inače kampove održavamo diljem svijeta, od Amerike i Australije pa do Norveške i Švedske, a najviše u Hrvatskoj i državama u susjedstvu. Bio bi izuzetno sretan kada bi ovdje našli barem jednog budućeg igrača Dinama. Ako to i ne ostvarimo, ovo će biti jedno odlično iskustvo kako za nas trenere, tako i za ovu djecu. Nama nije teško doći u bilo koji kutak svijeta održati ovakav kamp. Svaki polaznik imat će pet treninga u ovom kampu. Ako primijetimo talentirane igrače, sigurno ćemo ih pozvati na treninge u Zagreb – objasnio je na početku koordinator mladih uzrasta u GNK Dinamo, Miroslav Davidović.

Njegov kolega Tin Salatović je naglasio.

-Bio sam u nizu kampova izvan Hrvatske i mogu zaključiti da u Hrvatskoj i užem okruženju imamo najtalentiraniju djecu. Odskačemo od Amerike i drugih krajeva Europe i svijeta. Zato ne čudi što je u naškoj školi nogometa gotovo 98 posto igrača iz Hrvatske i okolnih zemalja. Jako malo je stranaca – dometnuo je Salatović.

Otvaranje kampa svojim nastupom uveličali su Gradska glazba Virovitica i Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica.

-Zahvaljujem se svima koji su pomogli organizaciju ovog kampa. Nadam se da će svi polaznici otići kući zadovoljni i s jednim novih sportskim iskustvom. Ovim putem pozivam i sve ostale zaljubljenike u nogomet da nam se priključe i posjete naš kamp – u pozdravnoj riječi rekao je predsjednik Sokola Zvonko Kožnjak.

Na otvaranju kampa bio je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

-Sinoć smo završili s Rokovom, a danas počinjemo s novim sportskim aktivnostima. Danas u Milanovcu kreće Dinamov kamp. Ovdje se okuplja velik broj djece. Trebamo nastaviti s ovakvim aktivnostima, dovoditi velike klubove koji su naši sportski ambasadori. Po sportu, a posebice nogometu, prepoznaju nas u cijelom svijetu. Na ovaj način potičemo mlade da se bave sportom, ali i njihove roditelje, da se druže na otvorenom prostoru – naglasio je Kirin.

Kamp je službeno otvorio virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

-Ovo je zaista velika stvar za Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju, za ovu djecu koja su se okupila danas u velikom broju. Ovime se nastavlja uspješna suradnja Sokola i Dinama, koja je započela prošle godine kada su mladi nogometaši iz Milanovca odigrali utakmicu sa svojim vršnjacima iz Dinama te bili na utakmici Dinamo – Hajduk. Na ovaj način je Dinamo i brend Dinama približen brojnoj djeci, koja možda još nisu bila na Maksimiru. Zahvaljujem Sokolu i Dinamu te njihovim upravama na uspješnoj organizaciji ovog kampa – zaključio je Andrović.

Odmah se krenulo s treninzima. Mladi nogometaši su bili oduševljeni.

-Želim igrački napredovati, a bilo bi lijepo da jednog dana zaigram u seniorskoj momčadi Dinama – rekao nam je Milanovčanin koji igra za NK Viroviticu, Luka Mijok.

Zadovoljni su bili i roditelji.

-Moj sin Teo igra u Virovitici, gdje odrađuje treninge s kvalitetnim trenerima. Ovo će mu biti jedno novu iskustvo. Imat će moju podršku dok god se bude želio baviti sportom – na kraju nam je izjavio nekadašnji nogometaš, a sada trener Miroslav Čor.

Mladi nogometaši će iduća tri dana okupirati nogometi teren u Milanovcu, kako bi usavršili svoje nogometne vještine.

Kamp je organiziran uz podršku Virovitičko-podravske županije, Grada Virovitice, Sportske zajednice grada Virovitice i tvrtke HEP putem natječaja za donacije “Svjetlo na zajedničkom putu”.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content