Državni stručni skup u Virovitici: Učitelji likovne kulture educiraju se o poveznicama umjetnosti, škola i muzejske djelatnosti

Virovitica je danas (četvrtak) domaćin državnog stručnog skupa nastavnika likovne kulture i likovne umjetnosti, na kojem u Gradskom muzeju Virovitica sudjeluje oko 70 prosvjetnih djelatnika iz cijele Hrvatske. U organizaciji stručnog skupa sudjeluje Virovitičko-podravska županija.

Cjelodnevni stručni skup održava se pod nazivom „Umjetnik kao kustos, kulturni poduzetnik i kritički promatrač suvremenog društva“.

Sudionike je u ime ustanove domaćina, Gradskog muzeja pozdravio Ivan Borbaš, stručni suradnik za marketing, promidžbu i odnose s javnošću.

U uvodnoj riječi Igor Fućkar, voditelj Međužupanijskog stručnog vijeća učitelja Likovne kulture Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije rekao je kako skup donosi niz korisnih informacija koje su ponajviše povezane uz muzejsku djelatnosti.

Objasnio je kako će na skupu desetak predavača sudionicima približiti teme kao što su umjetničke instalacije između prirode i tehnike, bit će riječi o vizualnom identitetu škole, participativnosti u medijima, kreativnom promišljanju, pristupu učenicima kao kritičkim promatračima konzumerizma suvremenog društva, optičkoj umjetnosti i drugim temama.  

Zadovoljstvo što se državni skup „umjetnika i likovnjaka“ održava upravo u Virovitici izrazila je Martina Bunić, županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju. Rekla je kako je VPŽ pomogla u financijskom dijelu kod organizacije skupa te da u njemu sudjeluju jer su prepoznali ne samo njegovu važnost, već i sve ono što čine učitelji likovne kulture u osnovnim i srednjim školama na području naše županije.  

A prvi primjer dobre prakse, već na samom početku, pokazali su učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića Gornje Bazje, koji su izveli svoju predstavu „Living Art – Tko te ne zna, skupo bi te platio“. Umjetničke dive s platna i jedna frizerka u usponu, koje su za svoj nastup ove godine osvojile i prvo mjesto na državnom LiDraNu, oduševile su i „likovnjake“, koji su im čestitali na izvedbi.

(www.icv.hr, mlo)  

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content