Ekipa “Mirko i cvijeće” iz Slatine pobjednici 10. memorijalnog turnira u odbojci na pijesku “Krunoslav Bošnjak”

U organizaciji Grupe mladih Orahovica, u suradnji s Dostavom Zvuka, a pod pokroviteljstvom Grada Orahovice i Zajednice športskih udruga grada, na orahovačkom je Jezeru odigran 10. Memorijalni turnir ”Krunoslav Bošnjak’. Memorijal je trebao biti održan u okviru najvećeg ljetnog glazbenog festivala u kontinentalnoj Hrvatskoj Ferragosto Jama jer je Krunoslav bio jedan od osnivača udruge Klub dostava Zvuka koja je kasnije prerasla u tvrtku Dostava zvuka i jedan od pokretača Ferragosto jama.

– I ove godine turnir je trebao biti održan u sklopu Ferragosta, no zbog kiše smo morali otkazati i evo na sreću uspjeli ga održati sada. Ostavili smo ciljano Ferragosto jam u opisu turnira i Dostavu zvuka kao suorganizatore jer ovaj memorijal je dio Festivala. Hvala svima koji su se odazvali, nadamo se da će FJ ipak biti nastavljen, a li svejedno kako bude, mi ćemo s turnirom nastaviti – poručili su iz Grupe mladih.

Nekoliko prigodnih riječi na otvaranju turnira prvo je rekao predsjednik ZŠU grada Orahovice Antun Grabovac. 

– Hvala organizatorima koji punih 10 godina pripremaju ovaj turnir za mladića koji je bio iznimno dobar i pošten dečko i zaslužio je da ga se nikada ne zaboravi. Hvala svim vama koji dolazite iz više gradova i igrate odbojku na ovom turniru i siguran sam da se svi vidimo i nagodinu – rekao je Grabovac.

Turnir je otvorio gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

– Svi smo poznavali Krunu, rekao bih dečko i pol, dobar, pošten i jako pametan i sposoban dečko pred kojim je bila velika budućnost, ali nas je nažalost prerano napustio. Moram pohvaliti ovu ekipu koja ustraje na organizaciji, to je jedina predivna gesta i naravno da će Grad, kao i ja osobno, uvijek biti podrška ovom turniru – rekao je Rister.   

Na turniru je igralo šest ekipa, dvije iz Našica, potom iz Slatine, Belišća, Orahovice i Valpova koje su bile smještene u dvije skupine po tri ekipe. Nakon razigravanja u poluzavršnici su se našli “Mirko i cvijeće” iz Slatine kao prvak skupine A i orahovački “Organizatori” kao drugoplasirani iz skupine B te “Fitness club NAC” Našice kao prvak skupine B protiv drugog iz A ekipe “13” Valpovo.

Nakon zanimljivih mečeva i sjajne odbojke u finale su ušli “Mirko i cvijeće” i “Fitness club NAC”, a prije toga odigrana je utakmica za treće mjesto u kojoj je ekipa 13 bila bolja od Organizatora.

Veliko finale je bilo neizvjesno u svakom poenu, vrhunska odbojka bez obzira na +36 na terenu. Na kraju zaslužena pobjeda slatinske ekipe “Mirko i cvijeće” s konačnih 2:0 (15:13, 15:13). Najuspješnijima su pripale novčane nagrade, poklon paketi Grada Orahovice te pokali i medalje koje su im uručili majka i otac pokojnog Krunoslava Vera i Slavko.

Organizatori su uručili i nekoliko posebnih zahvala pa je tako posebnu statuu za 10 godina vjernosti turniru dobila ekipa “Mirko i cvijeće” iz Slatine, dok su zahvalnice za svih 10 godina na turniru dobili Vladimir Kribl i Matija Prugovečki te za pomoć i vjernost turniru Mario Gajski.

– Sjećam se te 2011. i prvog turnira za Krunu kada smo se odlučili doći na jezero u Orahovicu i odmah na prvom turniru se oduševili organizacijom te posebno punog srca igrali zbog povoda, odnosno zbog Krune jer smo čuli puno o njemu. Ponosni smo što smo svih deset godina tu i bit ćemo svake godine dok god budemo mogli – rekao je vođa ekipe Mirko i Cvijeće Matija Prugovečki.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content