Gimnaziji Petra Preradovića Zahvalnica grada Virovitice za izniman doprinos u razvoju školstva: Tradiciju dobrog obrazovanja njeguju već punih 105 godina

U povijesti školstva Virovitice i cijeloga virovitičkoga kraja važno, gotovo središnje mjesto zauzima gimnazijsko obrazovanje; u ovom slučaju poistovjećuju se školski program i školska zgrada u sjećanju i svijesti njenih učenika, sugrađana i slučajnih prolaznika. Gimnazijska zgrada, stoljetna ljepotica, jedno je od najljepših zdanja u gradu, a njeni učenici, bivši i sadašnji, pronose glas o njoj i svjedoče o trajnosti pravih vrijednosti.
Gimnazija Petra Preradovića Virovitica je škola s bogatom poviješću i tradicijom dugom 105 godina. Upravo je toliko navršila ove godine proslavivši svoj 105. rođendan. Gimnazija nije samo jedna od najstarijih u Virovitičko-podravskoj županiji, već je i jedna od najprestižnijih škola u Hrvatskoj.

U protekloj godini Gimnazija Petra Preradovića Virovitica našla se na popisu najboljih škola u Hrvatskoj prema rezultatima državne mature iz matematike. To je već druga godina zaredom da škola postiže ovaj uspjeh, a što jasno govori o kvaliteti obrazovanja.
Među prvim školama u Hrvatskoj dobili su certifikat Međunarodne eko-škole.
Ono što ovu školu čini posebnom su njeni učenici. Poznati su po svojoj marljivosti, talentima i akademskom uspjehu. Gimnazija Petra Preradovića Virovitica pruža visokokvalitetno obrazovanje, a njeni učenici su uvijek spremni preuzeti odgovornost za svoje akademske ciljeve. Ova škola potiče svoje učenike da razvijaju talente i da se angažiraju u školskim aktivnostima i izvannastavnim projektima. U posljednjih deset godina učenici Gimnazije bili su više puta državni prvaci na natjecanjima u poznavanju hrvatskoga jezika, biologije, fizike, kemije, a zapažene rezultate ostvarili su i u drugim područjima.

gimnazija radovi 15

Osim izvrsnog akademskog programa Gimnazija Petra Preradovića Virovitica nudi i izvanredne izvannastavne aktivnosti. Učenici mogu birati između različitih sportskih, kulturnih i humanitarnih aktivnosti koje će im pomoći da razviju svoje talente i interese te da se povežu s drugim učenicima u školi.

Suradnja s društvenom sredinom, odnosno javna i kulturna djelatnost važno su obilježje školskoga identiteta jer je škola nedjeljiva od sredine u kojoj djeluje. Nastavnici i učenici Gimnazije svih generacija sudjeluju u radu različitih gradskih civilnih, umjetničkih, humanitarnih, sportskih i drugih društava i organizacija u Virovitici i u mjestima u kojima žive. Sve to školi osigurava jedinstveno mjesto u životu pojedinaca, obitelji i sredine u kojoj djeluje.

Potvrda je to da je u virovitičkoj Gimnaziji održana tradicija dobrog obrazovanja, da se prate i ostvaruju suvremene smjernice u školstvu i da ona ostaje i dalje rasadište znanja, kulture i visokih civilizacijskih dometa u svakom pogledu. O tome najviše svjedoče njeni učenici koji se uspješno uključuju u daljnje obrazovanje, a nerijetki postižu zavidne znanstvene, umjetničke i poslovne karijere.

MG_2520

U povodu primanja Zahvalnice Grada Virovitice ravnatelj Kristijan Gostimir rekao je:

– Priznanje Grada Virovitice za nas je od velikoga značaja. Priznanje je to našega truda i rada i iznimno mi je drago da je naše djelovanje prepoznato i pohvaljeno. Dodjela priznanja poklapa se i s obilježavanjem 105 godina Gimnazije te time zaokružujemo jednu lijepu i pozitivnu cjelinu. Kao ravnatelj škole, zajedno sa svojim kolektivom, trudim se da u svakom smislu napredujemo iz godine u godinu, a ovo nam je velik poticaj i motivacija za nastavak u istom smjeru – naglasio je ravnatelj Kristijan Gostimir.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content