Gospodarski centar OBŽ već u prvim mjesecima rada potvrdio očekivanja i ulaganja: U planu izgradnja još jednog većeg objekta

U prostoru novoizgrađenog Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije u Osijeku danas je održana i Završna konferencija „Izgradnja Zgrade 1. Gospodarskog centra u Osijeku“.

Riječ je o jednom od kapitalnih projekata Osječko-baranjske županije, sufinanciranom sredstvima Europske unije, a koji je završen u ožujku ove godine. Već u prvim nekoliko mjesecima svoga rada, potvrdio je očekivanja i ulaganja koja su iznosila 10.078.672,89 eura. uključujući izgradnju i opremanje tog multifunkcionalnog objekta.

Završnoj konferenciji nazočili su državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Domagoj Mikulić, saborski zastupnici Goran Ivanović, Marin Mandarić i Stipan Šašlin, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić, ravnateljica Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu Darja Sokolić i drugi uzvanici.

O svim aspektima izgradnje, rada i daljnjim planovima razvoja Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije govorili su župan Ivan Anušić, saborska zastupnica i koordinatorica za Gospodarski centar OBŽ Nataša Tramišak, zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, direktorica Osječkog sajma d.o.o. Ivana Rešetar te pomoćnica pročelnice Upravnog odjela za investicije i razvojne projekte OBŽ Marijana Prskalo.

– Gospodarski centar je jedan od projekata koji smo najavljivali u izbornoj kampanji 2017. godine, a pokazao se kao odličan jer je objekt već popunjen do kraja godine za sajmovanja, velike kongrese i ostala planirana događanja, a popunjava se kalendar događanja i za iduću godinu. Ovo je reprezentativan prostor kojim se možemo pohvaliti i predstaviti ga bilo kome u svijetu te nešto što je trebalo gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji i istoku Hrvatske jer su dosadašnja sajamska i konferencijska događanja održavana u prostorima koji nisu adekvatni. Danas imamo Završnu konferenciju, projekt je potpuno završen i predan na upravljanje Osječko-baranjskoj županiji, a idemo dalje s novim projektima koje će Osječko-baranjska županija raditi ne samo na području Osijeka nego cijele županije. U partnerstvu s Gradom Osijekom nastavljamo raditi na proširenju i drugoj fazi projekta Gospodarskog centra OBŽ, a riječ je o izložbenim halama, velikom poslovnom tornju i drugim sadržajima. Drugi objekt će biti na većem prostoru i skuplji nego prvi te će moći organizirati puno veće manifestacije nego postojeći – kazao je župan Ivan Anušić.

mini MRM 4932
Foto: OBŽ

Nataša Tramišak, saborska zastupnica i koordinatorica za Gospodarski centar OBŽ, podsjetila je kako ukupna vrijednost izgradnje Zgrade I. više od 10 milijuna eura, a financirana je sredstvima

– U prva četiri mjeseca otkada je zgrada završena, primjetan je veliki interes za niz događanja što znači da je ovakav prostor zaista nedostajao na području grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. Naime, između travnja i lipnja održano je šest događanja, a već sada do kraja godine imamo ih 11, što uključuje velike sajmove i konferencije. Također, u pripremi su za sljedeću godinu i mnoge manifestacije koje Osijek do sada nije imao – kazala je Tramišak.

mini MRM 5053
Foto: OBŽ

– Drago mi je što je prva faza ovog iznimno važnog i vrijednog projekta privedena kraju. Zahvaljujem se županu Ivanu Anušiću na inicijativi za izgradnju Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije, s obzirom da je gradu Osijeku, ali i Osječko-baranjskoj županiji nedostajao pravi sajamski prostor. Ipak, ovo je i više od sajamskog prostora, naime, riječ je o multifunkcionalnom objektu u kojem će se odvijati niz velikih manifestacija i priredbi – rekao je zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin

(www.icv.hr,  tj)

 

 

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content