Kazališnim kampom “Vremeplov – tragovima Bele IV” održanim u Zagrebu, završio 14. FeDOr – Festival dramskog odgoja

Dramskim radionicama “Vremeplov – tragovima Bele IV” koje su se održavale u Zagrebu od 21. do 25. kolovoza završio je ovogodišnji, 14. FeDOr – Festival dramskog odgoja.

Radionice su se održavale u dvorani Zavičajnog društva Virovitičana u Zagrebu, a opet je kroz dramu i igru otvoren dio povijesti koji veže gradove Viroviticu i Zagreb.

Podsjetimo, ovogodišnji Festival dramskog odgoja FeDOr održan je u tri dijela: “Revija” prezentacijom dramskih ostvarenja djece i mladih te voditelja dramskih aktivnosti u odgojno obrazovnim ustanovama s područja Virovitičko-podravske županije te njihovom afirmacijom.

Prva predstava održana je 5. travnja pod nazivom “Žene ispred svoga vremena” dramske skupine Učeničkog doma Virovitica, pod vodstvom mentorice Suzane Sokele, 4. svibnja održana je predstava “Muke po Lidranu” u izvedbi mlađe skupine Dramskog studija Kazališta Virovitica, a 23. svibnja održana je “Egoistica ili kako je biti klon” u izvođenju starije skupine Dramskog studija Kazališta Virovitica pod vodstvom Snježane Lančić.

Održan je i okrugli stol mentora i učenika polaznika izborne nastave dramskog odgoja Gimnazije Petra Preradovića u Virovitici. Tema okruglog stola bila je “Odgovornost – drama – humanizam”, a održan je u Kazalištu Virovitica.

Drugi dio, pod nazivom “Halo Pejačevići”, održan je od 12 do 16. kolovoza sa završnom uličnom predstavom u kojoj su pratili najvažnije okolnosti pod kojima se obitelj Pejačević našla u Virovitici, te otkrili kako su dobili titulu grofa i zašto su i danas toliko važni za nas.

Dramske tehnike i metode odličan su alat za igru, edukaciju i razvoj kreativnosti kod djece i mladih. Osim toga imaju snažan utjecaj na socijalizaciju djece i mladih, razvijanje prijateljskih odnosa, motivaciju i osvješćivanje potrebe za osobnim doprinosom za razvoju lokalne i šire zajednice.

Na svim aktivnostima direktno je sudjelovalo 36 polaznika, a sve radionice vodio je projektni tim u sastavu Snježana Lančić, inače autorica projekta, te voditeljica radionice “Vođena fantazija, pripovjedanje, potraga za blagom, borbe na sceni i lutka i ja”, Danijela Duvnjak, plesačica i plesna pedagoginja, te voditeljica radionice tijelo u pokretu i Tomislav Slavić, voditelj radionice glazba i vrijeme i vodstvo po povijesnim lokalitetima.

Ovogodišnji FeDOr održan je u organizaciji Udruge “Pričalica” i partnera: Kazalište Virovitica, Grad Virovitica, Kulturno umjetnički centar – Studio za suvremeni ples iz Virovitice, Zavičajno društvo Virovitičana u Zagrebu, Zavičajna Zajednica Širokog Brijega
Pokrovitelji Festivala: Ministarstvo kulture i medija, Virovitičko-podravska županija, Učenički dom Marije Jambršak u Zagrebu.

(www.icv.hr, sl)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content