Kulturno-umjetnička udruga ”Letnica” Voćin predstavila se pjesmom i plesom na 17. međunarodnom folklornom festivalu “Ohridsko sonce”

U središtu Ohrida, u organizaciji Ansambla “Makedonka”, održan je 17. međunarodni folklorni festival “Ohridsko sonce” na kojem je sudjelovalo više od pet stotina sudionika iz Poljske, Turske, Rumunjske, Srbije, Makedonije, Mađarske i Hrvatske.

Na festivalu ”Ohridsko sonce”, kao predstavnici hrvatske kulture i folklora, sudjelovali su i članovi Kulturno-umjetničke udruge ”Letnica” iz Voćina, predstavivši se s nekoliko pjesama i plesova Hrvata s Kosova koje su njihovi ”stari” nekada izvodili za vrijeme raznih svečanosti.

– Naš repertoar pjesama koje izvodimo zapravo su vezane uz mjesto gdje su naši praroditelji i roditelji živjeli, a to je Letnica na Kosovu. Letnica je danas pusta bez Hrvata, kao i sva okolna sela, jer smo morali napustiti svoju djedovinu te smo se naselili u Hrvatskoj. Naš je zadatak čuvati ono što su naši nekada u Letnici imali, običaje, tradiciju, narodnu glazbu, nošnje… Mi imamo zadatak da to očuvamo od zaborava – rekao je predsjednik KUU ”Letnica” Voćin Đora Đorđević.

368689110 207074185411259 6156945629649927039 n

(www.icv.hr, adf; KUU ”Letnica” Voćin, đđ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content