Marino Bloudek putuje na Svjetsko atletsko prvenstvo: Njegov kvalifikacijski nastup na 800 metara bit će u utorak 22. kolovoza

Budimpešta će od 19. do 27. kolovoza biti domaćin 19. izdanje Svjetskog prvenstva u atletici. Među 2197 natjecatelja bit će i osmero hrvatskih predstavnika, po četiri atletičara i atletičarke, odnosno: Sandra Perković, Bojana Bjeljac, Marija Tolj, Sara Kolak, Filip Mihaljević, Martin Marković, Filip Pravdica i Marino Bloudek.

Virovitički atletičar u Budimpešti će imati debitantski nastup na Svjetskom prvenstvu za seniore. Ove godine je napravio veliki pomak u rezultatu i za više od sekunde popravio osobni rekord, a u Budimpešti je cilj što bolje i brže odraditi kvalifikacijsku trku.

– Prvi cilj je da se sve posloži i prođe najbolje što može prije kvalifikacijske utrke. Ako će sve ići po planu, sljedeći cilj je proći u polufinale što bi za prvo svjetsko seniorsko natjecanje, za mene, bio ogroman uspjeh- kazao je 24-godišnji Bloudek koji je prije šest godina osvojio naslov europskog prvaka do 20 godina na 800 metara.

Marino u Budimpeštu putuje u nedjelju 20. kolovoza, kvalifikacijski nastup na 800 metara imat će dva dana kasnije.

(www.vpz.hr, hrvatska-atletika.com, foto: Kristijan Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content