MO Brijest obilježava svoj dan i crkveni god župe Mučeništva svetog Ivana Krstitelja: Svečano uz polaganje vijenaca i obilazak obnovljenog igrališta i cesta

MO Brijest obilježava svoj dan i crkveni god župe Mučeništva svetog Ivana Krstitelja. Tim je povodom osječki gradonačelnik Ivan Radić u ponedjeljak položio vijenac i zapalio svijeću u Usorskoj ulici kod spomen-obilježja Hrvatskih dragovoljaca iz Domovinskog rata, a u počast poginulim građanima i prerano preminulim braniteljima u Brijestu. U Južnom predgrađu kod spomen obilježja “Posljednji kadar” vijenci su položeni za poginulog snimatelja HTV-a Žarka Kaića, a održana je i svečana sjednica Vijeća Mjesnog odbora Brijest.

IMG 8101 Custom
foto: Grad Osijek

– Mještanima našeg Mjesnog odbora Brijest želim čestitati sutrašnji crkveni god i dan mjesnog odbora. Obišli smo i obnovljeno igralište pored Nogometnog kluba Brijest, gdje smo iscrtali nogometno, košarkaško i rukometno igralište, te stavili nove golove, nove table, nove obruče, mrežu za odbojku na pijesku i sve ono što bi trebalo imati jedno igralište. Drago mi je čuti da su krenuli i upisi djece u mlađe kategorije nogometnog kluba te da sve ide po planu. Na prijedlog mjesnog odbora obnovili smo i cestu u Usorskoj ulici, radove je izvela gradska tvrtka Unikom, a prošle smo godine prema nogometnom igralištu obnovili tucaničku cestu koja ide iz Kaninske ulice prema igralištu– izvijestio je gradonačelnik te dodao da će u obnovu ići i zgrada mjesnog odbora.

Igor Pandžić, direktor Unikoma, objasnio je da su u Usorskoj ulici izvedeni radovi asfaltiranja tucaničke ceste u dužini od oko 120 metara te širini kolnika od četiri metra. Radovi su obuhvatili pripremu, postavljanje kamenog sloja i asfaltiranje te uređenje bankina drobljenim kamenom. Vrijednost radova na asfaltiranju iznosi oko 15 000 eura.

IMG 8102 Custom
foto: Grad Osijek

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Brijest Ivan Požgain rekao je da su stanovnici izrazito zadovoljni ovim projektom te istaknuo dobru suradnju vijeća i Grada, a zadovoljstvo izvedenim radovima potvrdila je i stanarka ulice Branka Alegić.

– Ponosna sam na našeg mladog gradonačelnika i na tim mladih koji vodi naše naselje te pronalazi adekvatna rješenja. Tako i ova pristupna cesta, koja je unazad dugo godina bila jako derutna i puno rupa, sada je lijepo izgrađena. Čestitam na dobro obavljenom poslu– zaključila je Alegić.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content