Najstarija Čačinčanka Zdenka Doležal u krugu brojne obitelji i prijatelja proslavila 100. rođendan

Najstarija mještanka općine Čačinci Zdenka Doležal proslavila je jučer 100. rođendan. Rođendansko slavlje započelo je svetom misom u crkvi Presvetog Trojstva u Čačincima koju je predvodio župnik vlč. Nedjeljko Androš, a potom je proslava uz brojnu rodbinu i prijatelje nastavljena svečanim ručkom u sali “IVA II” u Čačincima.

Slavljenica, okružena svojim najdražima, nije skidala osmijeh s lica. Nije joj teško bilo ni strpljivo pozirati za brojne fotografije. 

– Odlično se osjećam, svi smo veseli, pjeva se. Tu su mi unuci i praunuci, što poželjeti više – s osmijehom nam je rekla Zdenka, kojoj je šestero djece podarilo šestero unučadi i 10 praunuka. 

– Mama je uvijek bila vesela i voljela je zapjevati. Bila je ovo prilika da se prisjeti dana svoje mladosti i obiteljskog života, što uvijek voli. Posebno je sretna kada joj dođu unuci i praunuci, to je joj je najveće veselje – kaže njena kćer Anđelka Palovčik.

Čestitke Zdenki uputio je i načelnik općine Čačinci Alen Jurenac.

– Lijepo je biti na ovakvom rođendanu. Doživjeti 100 godina i biti ovako veseo i razgovorljiv je uistinu jako lijepo. Baka Zdenka, iako u kolicima, i dalje je puna života. Svega se sjeća i rado priča o svom životu. Želim je u ime Općine i svoje osobno puno zdravlja i da nam još dugo poživi – rekao je načelnik Jurenac, a u čestitkama mu se pridružio i župnik Nedjeljko Androš.

– Doživjeti ove godine kao baka Zdenka je uistinu blagoslov i dar od Boga. Posebno je lijepo vidjeti baku Zdenku da je sretna i nasmijana i neka joj dragi podari da taj osmijeh još dugo bude na njenom licu, a zato smo se svi zajedno na misi i pomolili – rekao je velečasni Androš.

Zapjevali su joj domaći čačinački tamburaši, a suze nitko nije mogao sakriti kada su zasvirali poznatu ”Mamu Juanitu” što je ganulo i samu baku Zdenku koja je ovu pjesmu otpjevala u zagrljaju kćerke Anđelke. Baka Zdenka je doista motiv za život svima, toliko volje za životom i osmijeha jer zapravo pokazatelj vrijednosti ljudskog života. 

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content