Nakon 42 godine rada u mirovinu otišla nastavnica Industrijsko-obrtničke škole Slatina Štefica Ružak

Posljednjim danom školske 2022./2023. godine u mirovinu je nakon 42 godine rada otišla nastavnica strukovnih predmeta Industrijsko-obrtničke škole Slatina iz područja prehrane Štefica Ružak.

Štefica Ružak zvanje diplomirane inženjerke prehrambene tehnologije stekla je na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Osijeku 1980. Već sljedeće godine započinje njen rad u današnjoj Srednjoj školi Marka Marulića u Slatini (tada Srednjoškolskom centru Edvard Kardelj), a u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina zaposlena je od njena osnivanja 2009.

Nastavnica Ružak bila je dugogodišnja voditeljica Stručnoga vijeća nastavnika turizma i ugostiteljstva, osobnih usluga, prehrane i trgovine IOŠ-a Slatina, razrednica, aktivna suradnica Učeničke zadruge Obrtnik u kojoj, u suradnji s nastavnicom SŠ Marka Marulića Slatina Jasnom Asić 2016. godine provodi projekt ”Put aroma – okusi i mirisi zavičaja”. Mentorica je učenicima zanimanja prodavač i pekar na natjecanjima državne razine, pri čemu učenik zanimanja pekar 2010. na natjecanju zauzima 3. mjesto. U zvanje nastavnice mentorice napreduje 2015. godine te zvanje obnavlja do 2020. godine.

Povodom 10. obljetnice osnivanja Industrijsko-obrtničke škole Slatina 2019. Štefici Ružak dodijeljeno je priznanje za uspješan rad s učenicima i promociju ugleda škole. Štefici su se na suradnji i doprinosu razvoju Industrijsko-obrtničke škole Slatina zahvalili njene radne kolegice i kolege, uz želje za umirovljeničkim danima ispunjenima zadovoljstvom i zdravljem.

(www.icv.hr, adf, IOŠ Slatina)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content