Novo kombi vozilo stiglo u Srednju školu Stjepana Sulimanca iz Pitomače: Župan Andrović uručio ključeve ravnatelju Mariću

Danas (utorak) je ključeve kombi vozila, vrijednog 26.530 tisuća eura i nabavljenog sredstvima Virovitičko-podravske županije, ravnatelju Srednje škole Stjepana Sulimanca Pitomača Marku Mariću uručio virovitičko-podravski župan Igor Andrović, u nazočnosti županijske pročelnice za obrazovanje i demografiju Martine Bunić.

Nabavljeno vozilo služit će za prijevoz učenika na stručnu praksu, ali i na razna natjecanja.

– Kao osnivač gotovo svih škola na području naše županije, pa tako i ove srednje škole u Pitomači, nastojimo omogućiti da sve te škole imaju adekvatnu opremu i prijevozna sredstva. Tako da smo sredstvima Virovitičko-podravske županije nabavili kombi koji će prije svega služiti za stručnu praksu učenika jer se dio stručne prakse odvija na Karauli, a naravno i za sve ostale potrebe koje škole ima, poput odlaska na natjecanja – rekao je župan Andrović, dodavši da je ovo treće vozilo koje je Županija kupila ove godine za potrebe školstva.

– Nabavili smo vozila za Osnovnu školu Voćin, Osnovnu školu Petra Preradovića također ovdje u Pitomači i sada za srednju školu, a s ovakvim ulaganjima ćemo nastaviti i dalje – najavio je župan.

Važnost ove investicije istaknuo je i ravnatelj srednje škole Marko Marić.

– Na početku mog mandata jedan od ciljeva je bio nabaviti novo i sigurnije vozilo za prijevoz učenika što nam je iznimno važno. Radi odlaska do praktikuma svakodnevno se napravi 10 kilometara. Stoga nam je bilo važno zamijeniti stari kombi s novim jer je sigurnost djece i zaposlenika na prvom mjestu – rekao je ravnatelj Marić.

(www.icv.hr, ib; foto: K. Toplak)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content