Odavanjem počasti u Orahovici obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Grad Orahovica organizirao je odavanje počasti svim poginulim, umrlim i nestalim hrvatskim braniteljima, a posebno onima koji su položili svoje živote na oltar domovine u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Odavanje počasti bilo je u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, a odali su je izaslanstvo Grada na čelu s gradonačelnikom Sašom Risterom, pripadnici braniteljskih udruga i hrvatski branitelji, zamjenik načelnika Policijske postaje Orahovica Milan Rončević te predstavnici gradskih mjesnih odbora i političkih stranaka.

– Velika mi je čast danas pozdraviti naše hrabre hrvatske branitelje, heroje koji su svojim životom branili našu lijepu Hrvatsku. 28. je obljetnica vojno-redarstvene akcije Oluja kada je hrvatska vojska izvojevala jednu od svoji najvećih povijesnih pobjeda te oslobodila velik dio Hrvatske te osigurala pobjedu u Domovinskom ratu. Danas smo na ovaj simboličan način odali dužno poštovanje našim hrabrim herojima, drago hrvatski branitelji hvala za sve, hvala vam za Domovinu – rekao je gradonačelnik Saša Rister, a potom su se svi nazočni i riječima molitve prisjetili svih branitelja.

Počast za sve hrabre hrvatske vitezove odana je zatim i kod spomen križa svim poginulim hrvatskim braniteljima kroz povijest, na gradskom groblju u Orahovici.

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content