Održana 4. brdsko biciklistička utrka “XC Koral Orahovica”: Lovro Petrlić najbrži u elitnoj kategoriji

Oko ranča Koral u Orahovici održana je četvrta u nizu brdsko biciklistička utrka “XC Koral Orahovica” u organizaciji Biciklističkog kluba Lood iz Orahovice, a u sklopu Slavonske brdske biciklističke lige. Utrka je održana u ekstremnim vremenskim uvjetima, zbog vrućine na stazi, ali je prošla bez ikakvih problema.

– Ovim putem zahvaljujemo se svima koji su svojim zalaganjem pridonijeli da se utrka održi. Također, čestitke svim natjecateljima koji su se okušali i pomaknuli svoje granice izdržljivosti– rekli su odmah nakon završetka svih utrka čelnici LOOD-a.

Start utrke uveličali su gradonačelnik Saša Rister te predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice Antun Grabovac. Grabovac je čestitao i zahvalio članovima LOOD-a na velikom trudu i pripremi ove utrke.

– Hvala našim biciklistima koji su sve ovo pripremili te i ove godine donijeli Orahovici značajan sportski događaja. Želim svima puno sreće i neka najbolji pobjedi, a najvažnije da se nitko ne ozljedi– rekao je Grabovac, a gradonačelnik Rister službeno je otvorio utrku:

– Hvala prije svega našem LOOD-u koji je ponovno pokazao kako se radi za jedan klub te su doveli ljude iz cijele Hrvatske u naš grad. Vidimo da je jako vruće, stoga vam žalim prije svega dobru izdržljivost, hrabrost i snagu, a želja mi je samo da sve prođe u redu– rekao je Rister.

Nakon napornih utrka i puno potrošene snage, preko 80 natjecatelja iz 10 kategorija uspješno je završilo utrku, a najbolji su i nagrađeni.

Tako je u kategoriji “Elite” slavio Lovro Petrlić iz BGK Tuškanac Zagreb, drugi je bio Saša Jeftinić iz BK titan Pakrac dok je brončani bio Matija Zubaj, član BK Našice.

Kod juniora najbrži je bio Leon Gabrijel Kišiček iz BGK Tuškanac Zagreb, drugi je kroz cilj prošao David Terek iz BK Slatina dok je bronca pripala domaćem vozaču BK LOOD Orahovica Silviju Peštaju.

Kod kadeta na prvu stepenicu pobjedničkog postolja popeo se Jurica Radulović iz BBK Orlov krug Vodice, drugi je bio Luka Rafael Kišiček BGK Tuškanac dok je treće mjesto osvojio Fran Jakovljević.

U najmlađoj kategoriji, uzrasta do 13 godina, slavio je Noa Šturlan iz BBK Samobor, a Rok Tomić iz BK Dugo Selo bio je drugi.

U kategoriji žena prva je bila Jana Filipović iz BK Biker Zagreb, a odmah iza nje stigla je na drugo mjesto Lorena Škalac iz BK Osijek 2010.

Veterani su se natjecateli u tri kategorije. U kategoriji Veteran A pobijedio je Perica Kišiček iz zagrebačkog Tuškanca, drugi je bio Ivan Pintera iz BK Bor Virovitica dok je Antun Umiljanović iz BK Našice završio teći.

Kod Veterana B prvi je ”ciljnu vrpcu presjekao” Tihomir Šatrović iz BBK Požega, srebro je pripalo Tihomiru Kovaču iz BK Osijek 2010, a broncom se okitio Robert Hotko, vozač BK Bumbar Zaprešić.

U konkurenciji Veterana C pobijedio je Siniša Radulović iz BK Orlov krug Vodice, drugi je bio domaći vozač BK LOOD Orahovica Ivan Udorović, a bronca je pripala Silviju Vilagošu iz BK Festung Slaovnski Brod.

U utrci E-bike pobjedu je odnio Matej Jelkić iz BK Valpovo, dok je drugi bio Slavko Koprivnjak iz BK Osijek 2010.

I na kraju u kategoriji Hobby stazu je najbrže odvezao individualac Ivan Sakoman, drugi je bio također individualac Marko Puntarić, dok je teći kroz cilj prošao Tomislav Vonić iz BK CRO MTB Zagreb:

– Prije svega čestitam i zahvaljujem svima koji su vozili jer doista nije bilo lako, čak dapače, bilo je iznimno zahtjevno posebno po ovakvom teškom vremenu. Od naših vozača istaknuli su se junior Peštaj s broncom, veteran Udorović sa srebrom, Katalinić 4. plasmanom u veteranima A, Mendroš 7. mjestom u veteranima A, Tomaić 6. mjestom u veteranima B te Pezić petim mjestom u kategoriji Hobby. Hvala svim našim članovima koji su tjednima rije naporno radili kako bi pripremili stazu za koju smo dobili pohvale i to nam je najveća nagrada za sve– rekao je u ime BK LOOD predsjednik Mario Vida.

(www.icv.hr, vg)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content