Osječki paraatletičar u svoj grad “dobacio” još jedno zlato: Marinovo koplje letjelo 22,59 metara i potuklo sportaše iz devet država

Član Atletskoga kluba „Slavonija-Žito” Marin Županović osvojio je zlatnu medalju u bacanju koplja (F54) na jakom međunarodnom paraatletskom natjecanju Czech Open. Svestrani je atletičar slavio u konkurenciji sportaša iz devet država- izvijestili su iz osječkog kluba.

Nakon četvrtog mjesta u lipanjskom natjecanju u Ostravi, kada mu je postolje izmaknulo “za dlaku”, u Marinu je proradio onaj slavonski inat koji je došao do izražaja u češkom gradu Olomoucu gdje će ga pamtiti po međunarodnoj pobjedi u njegovoj najjačoj disciplini – bacanju koplja (F54).

– Pročešljamo li ovu sezonu, zapravo ćemo vidjeti da ovaj uspjeh nije slučajnost, nego logičan slijed: uz titulu aktualnog državnog prvaka, Županović je čak dva puta postavljao novi hrvatski rekord. Uz brojne nacionalne i međunarodne uspjehe u bacanju koplja (prisjetimo se samo srebra s WPA Grand Prixa iz Jesola te zlata s Otvorenog prvenstva Srbije), ovaj se svestrani paraatletičar odlično snalazi i u ostalim bacačkim disciplinama (pa je tako u Jesolu disk bacio sve do bronce, a još jednu brončanu medalju osvojio je u bacanju kugle na nacionalnom prvenstvu u Puli), što nas navodi na sljedeće: za ovu (za)ključnu zlatnu medalju i hitac dug 22.59m , zaslužan je, uz neupitan talent, i kontinuiran, discipliniran i predan rad bez ijednog propuštenog treninga – ističu iz Marinovog kluba.

Također dodaju kako zasluge snosi i njegovo „putni“ tim koji je uvijek uz njega.

– Uz asistenticu Snježanu Županović, već je nebrojeno puta pokazao da zna što rade treneri Zoran Tadić i Krešimir Dumančić koji, slobodno možemo reći, drže komad ove medalje – još zlatne!- ističu iz kluba “Slavonija-Žito”.

(www.icv.hr, tj, foto: AK Slavonija-Žito)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content