Počinje sezona u novoformiranoj županijskoj Premijer nogometnoj ligi: Derbi prvog kola igra se na stadionu Park u Suhopolju

Od nove sezone najviši rang nogometnog natjecanja u Virovitičko-podravskoj županiji nosi naziv Premijer liga.

Liga ima 14 klubova – deset dojučerašnjih županijskih prvoligaša: Bratstvo iz Gornjeg Bazja, Lukač 05, Mladost iz Čačinaca, Dinamo iz Kapela Dvora, Rezovac, Slavonija iz Sladojevaca, Dinamo iz Četekovca, Mikleuš, Borova i Crnac, dva kluba dolaze iz 4. lige Bjelovar – Koprivnica – Virovitica: Suhopolje i Voćin, a posljednja dva mjesta popunili su prvaci 2. županijskih nogometnih liga: Sokol iz Milanovca i Zrinski iz Nove Bukovice.

Prvi favorit za osvajanje naslova prvaka je Mladost iz Čačinaca koja je pojačala momčad s nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača. Glavni konkurent za vrh Čačinčanima trebalo bi biti Suhopolje koje, isto tako, ponovno ima respektabilan igrački roster. Kvalitetne momčadi složene su u Gornjem Bazju, Lukaču, Kapeli Dvoru i Voćinu, te se i oni mogu uključiti u borbu za naslov prvaka. Dobar igrački kadar s kojim mogu iznenaditi sve favorite imaju Dinamo iz Četekovca, Mikleuš, Borova i Rezovac. Ostale momčadi, Crnac, Slavonija, Zrinski i Sokol, borit će se za svaki bod kako bi i iduće sezone očuvali ligaški status.

Natjecateljska sezona počinje utakmicama prvog kola 19. i 20. kolovoza. Sve utakmice se igraju u 17.30 sati.

U subotu, 19. kolovoza, igraju se dvije utakmice. U derbiju kola Suhopolje na stadionu Park ugošćuje Lukač 05. Oba kluba pojačala su svoje redove tijekom ljeta i sigurno možemo očekivati zanimljivu i neizvjesnu utakmicu. Zanimljivo je istaknuti da u domaćem sastavu zbog crvenog kartona neće moći zaigrati Mihael Šoštar koji je ljetos došao u Suhopolje upravo iz Lukača.

Na stadionu Školski vrt u Gornjem Bazju prošlosezonski viceprvak Bratstvo ugostit će Slavoniju iz Sladojevaca. Domaći su favoriti, ali treba uzeti u obzir da su nogometaši iz Sladojevaca često znali iznenaditi baš favorizirane momčadi.

Ostale utakmice igraju se u nedjelju, 20. kolovoza. Mikleuš bi na svom terenu trebao biti favorit u ogledu s Borovom. Povratnik na gostujuću trenersku klupu Stipe Rebić pokušat će doći barem do boda.

Mladost iz Čačinaca, koja je glavni favorit za naslov prvaka, u svojoj “Rupi” dočekuje novaka, Sokol iz Milanovca.

Rezovac će pokušati doći do domaće pobjede nad Voćinom. Gosti s iskustvom natjecanja u višem rangu dolaze na Lanište s ciljem da kući odnesu “puni plijen”.

Dinamo na svom stadionu Kurija u Kapela Dvoru planira osvojiti sva tri boda. Nova momčad u ligi, Zrinski iz Nove Bukovice, na svom prvom ovosezonskom gostovanju igrat će bez opterećenja što bi igračima trenera – igrača Darija Petrovića trebala biti prednost u nakani da dođu do iznenađenja.

Dinamo iz Četekovca putuje u Crnac s ciljem da osvoji tri boda, ali će se nešto pitati i domaće nogometaše, koji novu sezonu žele započeti pobjedom.

PREMIJER ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA – 1. KOLO

Subota, 19. kolovoza, u 17:30 sati:

Bratstvo (G. Bazje) – Slavonija (Sladojevci)
Suhopolje – Lukač 05

Nedjelja, 20. kolovoza, u 17:30 sati:

Mikleuš – Borova
Mladost (Čačinci) – Sokol (Milanovac)
Crnac – Dinamo (Četekovac)
Rezovac – Voćin
Dinamo (K. Dvor) – Zrinski (N. Bukovica)

(www.icv.hr, mš, foto: D. Fišli)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content