Predstavljen program Viteškog turnira koji će se održati 2. i 3. rujna na novoj lokaciji u Slatinskom Drenovcu

U Slatinskom Drenovcu danas je predstavljen program Viteškog turnira koji će biti održan 2. i 3. rujna na livadi, u okruženju netaknute prirode u tom mjestu općine Čačinci. Organizatori ovog srednjovjekovnog spektakla su Javna ustanova Park prirode Papuk, TZP Vrata Papuka, Općina Čačinci i Udruga Red vitezova Ružice grada Orahovica, a na tiskovnoj konferenciji Viteški turnir predstavili su ravnatelj JU Parka prirode Papuk i načelnik općine Čačinci Alen Jurenac te direktorica Turističke zajednice Vrata Papuka Ana Marunica uz stručnog suradnika za turizam Zajednice Mislava Šljivca.

Alen Jurenac naglasio je kako je Viteški turnir u programu na području Parka prirode Papuka u kontinuitetu od 2013. godine.

– Ovo je definitivno jedna od najvećih manifestacija ne samo na području Parka nego i šire i za nas jedna od najzahtjevnijih s obzirom na to da imamo veliki broj sudionika, preko 150, te nekoliko tisuća posjetitelja koju pohode ovaj događaj kroz te dane. Viteški turnir je nama kao Parku, ali mogu reći kao Općini te naravno Turističkoj zajednici Vrata Papuka od velikog značaja i vjerujem da će i ove godine opravdati očekivanja te kao i uvijek na najbolji mogući način prezentirati bogatu srednjovjekovnu povijest ovoga kraja – kaže Jurenac te naglašava kako je ove godine po prvi puta turnir u Slatinskom Drenovcu nakon niza godina na Jankovcu i pojašnjava odluku organizatora za ovaj potez.

– Više je razloga zašto smo se odlučili Viteški turnir organizirati u Slatinskom Drenovcu, no zasigurno jedan od najvažnijih je lakši pristup posjetiteljima. Naime, osigurali smo tri lokacije za parkiranje pa će svi moći doći svojim automobilima i nesmetano parkirati vrlo blizu same točke događaja, a isto tako i tri punkta na ulazima u Slatinski Drenovac za kupnju ulaznica. Isto tako, ova lokacija je puno pristupačnija za sam tijek programa. Osigurali smo i autobus Parka koji će posjetitelje ako žele voziti do Park šume Jankovcu u tijeku turnira, a prijevoz je svakom posjetitelju plaćen kupnjom ulaznice – rekao je Jurenac.

O programu Viteškog turnira govorila je direktorica TZP Vrata Papuka Ana Marunica naglasivši kako je ove godine spektakl najveći, prije svega zbog dolaska slovačke viteške skupine Agentura Hector koji će prikazati obučavanje, vještine i autentične viteške borbe na konjima.

Pressica Viteski turnir 5

– Treba svakako naglasiti da će Viteški turnir ove godine biti još veća poveznica naše netaknute prirode i bogate povijesti. Po prvi puta ove godine imamo međunarodni karakter jer nam dolaze dvije viteške udruge iz Mađarske te jedna iz Slovačke. Ukupno očekujemo preko 150 sudionika iz ukupno više od 15 viteških udruga. Velika posebnost je upravo udruga Agentura Hector iz Slovačke koja je lider očuvanja povijesti u Slovačkoj, a nama će prikazati ono što još nismo vidjeli, a to su viteške borbe na konjima. U sklopu programa u oba dana posjetitelji će moći vidjeti viteške borbe, streličarske turnire, bogat i atraktivan program za djecu, a naravno najatraktivnije su uvijek rekonstrukcije povijesnih bitaka za jankovačku utvrdu Klak. Prvog dana vrata Viteškog turnira otvaraju se u 11 sati otvaranjem viteškog tabora, a bogat program bit će zaključen u 20:30 vatrenim showom, dok će drugoga dana u nedjelju viteški tabor biti otvoren također u 11 sati, a sve će završiti u 17:00  dnevnom bitkom za utvrdu Klak. Ulaznica za odrasle je 4 eura, a za djecu 3 eura, a sve će biti puno lakše posjetiteljima i pratiti jer će i prometnica u mjestu biti zatvorena – rekla je Marunica te naglasila da ovim održavanjem Viteškog turnira TZP Vrata Papuka dobiva još jedno proširenje svoje turističke ponude.

– Svjesni smo da je Jankovac uvijek najposjećeniji i time prekapacitiran i svi mi želimo, kao i Park prirode, svojim poslovnim odlukama to malo rasteretiti, a uz sve to Slatinski Drenovac je zaista jedan neotkriveni dragulj u srcu netaknute prirode što posjetitelji zapravo ponajviše i traže. Dakle, nije samo Jankovac zeleno i netaknuto, imamo mi na ovom području puno više toga za pokazati i čime se ponositi te dati svojim posjetiteljima onaj mir za kojim teže – zaključila je Marunica.    

Viteski Turnir Plakat s programom

(www.icv.hr, vg; foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content