Saša Višak i Josip Martinović pobjednici su 21. natjecanja orača Koprivničko-križevačke županije

U organizaciji Udruge orača Koprivničko-križevačke županije te uz potporu Koprivničko-križevačke županije, Općine Koprivnički Ivanec i Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja orača, kao i u partnerstvu s tvrtkom Podravka, u subotu je u poslovnoj zoni k.o. Koprivnički Ivanec održano 21. natjecanje orača Koprivničko-križevačke županije.

Podršku natjecateljima pružili su državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak sa suradnicima, župan Darko Koren, županijski pročelnici Melita Ivančić i Marijan Štimac, načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, dekanica Veleučilišta u Križevcima Marcela Andreata – Koren, članica Uprave tvrtke Podravka Ljiljana Šapina, direktor Sektora poljoprivrede tvrtke Podravka Dalibor Kezele, predsjednik Udruge orača KKŽ Darko Novotni te ostali članovi Udruge, članovi Županijske skupštine, predstavnici sponzora i brojni posjetitelji.

Predsjednik Udruge orača KKŽ Darko Novotni pozdravio je okupljene te istaknuo kako je Udruga jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj te kako ima veliku podršku. Zahvalio je svima koji su omogućili organizaciju ovog natjecanja, a natjecateljima poželio mnogo uspjeha.

U ime domaćina natjecanja obratio se načelnik Općine Koprivnički Ivanec Zoran Vrabelj te naglasio važnost razvijanja vještina oranja, poželjevši natjecateljima što bolje rezultate kako bi se plasirali na državna i svjetska natjecanja.

Članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina obratila se uime partnera natjecanja te izrazila ponos i zadovoljstvo što tvrtka može podržati ovakve manifestacije. Dodala je kako je poljoprivreda u fokusu djelovanja tvrtke, naglasivši važnost domaće sirovine koja se brzo može preraditi te pozvala sve poljoprivrednike koji su zainteresirani za kooperativnu proizvodnju da se prijave. Ujedno je pohvalila predanost i trud orača te im poželjela uspjeh i sreću.

Riječima podrške pridružio se i župan Darko Koren, koji je ujedno i otvorio natjecanje, kazavši kako je ovo tradicionalna županija manifestacija koja na najbolji mogući način promovira sektor poljoprivrede – Poljoprivredni sektor je u našoj Županiji iznimno važan i u kombinaciji s prehrambenom industrijom koju predvodi Podravka, vjerujem da je garancija uspješnog gospodarskog razvoja. Hvala tvrtki Podravka na partnerstvu, kao i organizatorima i domaćinu, a posebno čestitam natjecateljima koji će nam pokazati svoje vještine. Posebno nas veseli što smo županija koja je organizirala najviše ovakvih natjecanja i najviše puta pobjeđivala na natjecanjima.

Ukupno je bilo 13 natjecatelja, i to u kategoriji plugova premetanjaka Josip Stankir, Igor Jakopović, Josip Pantelić, Marko Stanešić, Josip Martinović i Tomislav Nemec, a u kategoriji plugova ravnjaka Matija Konjačić (učenik Srednje gospodarske škole, ujedno i najmlađi natjecatelj), Saša Višak, Kristijan Sučić, Marijan Stanešić i Mladen Crnčić. U kategoriji oldtimera natjecali su se Blaž Tomijek i Mateo Rac.

U kategoriji pluga ravnjaka prvo mjesto je osvojio Saša Višak, drugo je mjesto pripalo Matiji Konjačiću, a treće Mladenu Crnčiću. U kategoriji pluga premetnjaka najbolji je bio Josip Martinović, drugi je bio Tomislav Nemec, a treće je mjesto zauzeo Josip Pantelić. U kategoriji oldtimera najbolji je bio Blaž Tomijek, a drugoplasnirani Mateo Rac. Nagrade sponzora i priznanja podijeli su državni tajnik Majdak, načelnik Vrabelj, dekanica Marcela Andreata – Koren te predsjednik Novotni, dok je natjecanje koordinirala voditeljica Područne služne Koprivnica Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede Ministarstva poljoprivrede Tatjana Martinović.

Čestitke svim oračima i hvala im na promociji oranja i poljoprivrednog sektora, kao i Koprivničko-križevačke županije!

Fotogaleriju možete vidjeti OVDJE.

(kckzz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content