Selekcija veterana Hrvatskog nogometnog saveza uveličala 50. obljetnicu NK Omladinac iz Korije

Selekcija veterana Hrvatskog nogometnog saveza uveličala je 50. obljetnicu Nogometnog kluba Omladinac iz Korije prigodnom utakmicom u kojoj su im se suprotstavili seniori domaće momčadi. Kao što je i očekivano, ovaj je susret privukao popriličan broj navijača koji su došli pogledati hrvatske nogometne legende i domaće dečke, a bio je ovo ujedno i “šlag na tortu” velikoj proslavi.

– Bilo je događanja kroz cijelu godinu, a svečana sjednica u povodu 50 godina NK Omladinac održana je u petak. Poklopilo nam se da je točno na taj datum, dakle 18. kolovoza 1973., osnovan klub. Napravili smo tako jednu malu proslavu, pozvali smo sve igrače, obitelji preminulih igrača prve generacije, malo smo se podružili, podijelili priznanja, zahvale sponzorima, zlatne pakete prvoj generaciji igrača i osnivačima kluba, a veliko finale je dolazak reprezentacije veterana HNS-a- rekao je predsjednik Omladinca Damir Blažević i dodao što se sve od tada promijenilo:

– Promijenili smo igralište, jer nekadašnje prvo igralište bilo je u jednom polju, odnosno na parceli koju smo dobili od PIKA Antunovac. Igrači su to sami napravili, stative, ogradu od bagremovih trupaca, kosilo se igralište ručnim kosama petkom navečer kad igrači dođu, jer su većinom svi bili na školovanju van Korije i radili van Korije, da bi se utakmica mogla igrati u nedjelju. Nije bilo opreme, kopačke su se mijenjale kad je igrač izlazio, davao je drugome koji ulazi, nema veze da li su manje ili veće. Krvavih žuljeva je bilo ako su male, velike izlete kad udariš loptu i tako. Jedna lopta je bila s kojom se igralo i tako je to bilo u ono vrijeme romantizma u nogometu, a danas je sve to drugačije. To je već otišlo malo predaleko, sve je to u nekakvom biznisu, previše se novaca vrti oko tog nogometa. Mi smo još uvijek amateri i mi smo u Omladincu baš 100 posto amateri. Svi su, od uprave do igrača, volonteri, nitko ne dobiva nikakvu naknadu i sve radimo iz ljubavi. Trudimo se da organiziramo nekakvo događanje u mjestu pošto smo mi prigradsko naselje, a to su upravo utakmice. Šta ćemo nedjeljom? Idemo na utakmicu! Tako je to danas- zaključio je Blažević.

S posebnim ponosom kapetansku traku na ruci jučer je nosio Vedran Grubić.

– U Omladincu sam, s nekim odlascima u druge klubove, sigurno 15-tak godina i čast mi je biti kapetan na 50 godišnjicu kluba. Igralište nosi ime po mome ocu, a to mi je veliki motiv biti ovdje, u svome rodnom mjestu, tako da to su stvari koje ipak imaju emociju. Što se ekipe tiče, većinom smo se pomladili, tri puta tjedno odrađujemo treninge, a ovaj tjedan je bio u znaku proslave. Pomagali smo, pripremali igralište, sve da spremni dočekamo veterane- rekao je Grubić.

Jučerašnji susret uveličala je i legenda varaždinskog Varteksa, Miljenko Mumlek.

– Budući da ne igramo aktivno, puno nam znače ovakva druženja. Najčešće igramo s veteranima tako da na ovakvim obljetnicama susretnemo i neke naše stare suigrače ili igrače protiv kojih smo igrali, tako da nam uvijek bude veselo. Kroz godinu sudjelujemo na 10-tak sličnih utakmica, a uvijek se odazovem kako bi vidio gdje sam s kondicijom i koliko još mogu kvalitetno igrati nogomet. Sve u svemu, igramo za dušu, kao i za ljude koji nas dođu pogledati kako bi im pokazali koji potez, te kako bi se podružili i svi skupa zabavili- rekao je Mumlek.

O važnosti suradnje s klubovima iz manjih mjesta govorio je Milan Španjić, član veteranske komisije za nogomet, trener veterana Osijeka te bivši predsjednik i direktor “bijelo-plavih”.

– Najveće nam zadovoljstvo predstavlja kada vidimo da i u malim mjestima postoji nogometna snaga, stoga s ponosom možemo reći da nam je izuzetno drago dolaziti na obilježavanje ovakvih obljetnica. Nogomet je broj 1 u Hrvatskoj i svaki klub koji živi u ovakvim uvjetima je veliki plus. Nažalost, nogomet je postao biznis, no niti mi ne smijemo zaboraviti ulagati u sport, pogotovo u najvažniju sporednu stvar na svijetu, jer nogomet je naše najveće veselje i dika- zaključio je Španjić.

Dodajmo za kraj kako su nogometaši Omladinca vrlo dobro parirali veteranima HNS-a, no pobjeda je ipak otišla na stranu iskusnijih nogometaša rezultatom 4:1, dok je Zahvalnicu predsjedniku Damiru Blaževiću uručio dopredsjednik ŽNS-a Željko Stipanić.

(www.icv.hr, mra, foto: M. Rajnović)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content