Slavonsko-baranjske delicije i vina na otoku Krku: Posjetitelje oduševio kulen, sir, rakija i vina iz Zmajevca

Na 19. Danima vina Vrbnik, ljubitelji dobre kapljice i brojni turisti imali su priliku uživati u vinima, ali i delicijama ne samo s Kvarnera, već i iz Osječko-baranjske županije, čiji se vinari i proizvođači hrane tradicionalno predstavljaju na toj manifestaciji.

Vinsko događanje započelo je proteklog vikenda zdravicom s pjenušcima lokalnih vinarija, na središnjem Trgu Škujica u Vrbniku na otoku Krku, a nastavljeno je prigodnim programom koji je popratio nastup mladih folkloraša Kulturno-umjetničkog društva Frankopan. Uz brojne goste i turiste, dvodnevnoj manifestaciji su nazočili zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić, načelnik Općine Vrbnik Dragan Zahija, predstavnici Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i Ministarstva poljoprivrede te članovi Europskog vinskog viteškog reda iz Hrvatske.

Posebno zanimanje više od 3.000 posjetitelja izazvali su štandovi s proizvodima iz Osječko-baranjske županije na kojima su svoje proizvode ponudili vinari iz Zmajevca te proizvođači kulena i suhomesnatih proizvoda, sira, rakija i žestokih pića i drugih delicija. Zamjenik župana Josip Miletić izrazio je zadovoljstvo što se u Vrbniku prezentira sve dobro i kvalitetno što se radi u Slavoniji i Baranji.

– Tu su vina, kulen, šljivovica i druge rakije, sir i drugi proizvodi. Zahvaljujem načelniku Draganu Zahiji koji nam je bio dobar domaćin, a upućujem pozivnicu svima koji su kušali naše proizvode da dođu u Slavoniju i Baranju i probaju puno više domaćih delicija kojima se s pravom dičimo- rekao je Miletić.

Načelnik općine Vrbnik Dragan Zahija istaknuo je zadovoljstvo brojnim posjetiteljima te suradnjom s Osječko-baranjskom županijom.

viber slika 2023 08 28 12 26 08 805 Custom
foto: OBŽ

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content