Stanje u prometu: Najbrži bio motociklist u Čačincima, najveća koncentracija alkohola iznosila čak 3,04 promila

Najveća brzina kretanja vozila na području Virovitičko-podravske županije je utvrđena u subotu, 26. kolovoza u 10,50 sati u Čačincima. Riječ je o motociklistu koji je na dionici državne ceste na kojoj je ograničenje 70 km/h vozio 126 km/h. 

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,04 g/kg je utvrđena kod 46-godišnjeg vozača bicikla u nedjelju, 27. kolovoza u 14,55 sati u mjestu Španat, izvijestila je PU virovitičko-podravska.

– Tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa temeljem članka 134. Prekršajnog zakona uhićena je jedna osoba u svojstvu vozača četverocikla koji je upravljao pod utjecajem alkohola i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta zbog negativnih bodova.
Ovom prilikom još jednom pozivamo i apeliramo prema svim sudionicima u prometu na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i prometnih propisa da se obazrivo i oprezno ponašaju u prometu – kažu iz policije.

Policijski službenici su tijekom proteklog tjedna u nadzoru prometa utvrdili 225 prekršaja i to 9 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 22 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane i drugo.

(www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content