Sunset run u Osijeku okupio 375 trkača: Polumaraton istrčao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović

Jedinstveno trčanje uz zalazak sunca Sunset run u Osijek privlači brojne trkače i trkačice iz svih dijelova Hrvatske, ali i zemalja u okruženju. Na ovogodišnji se prijavilo 375 sudionika, a uz subotnji zalazak sunca trčali su na stazama dugim 7 i 14 kilometara, te polumaraton od 21 kilometar.

Cilj te sportske manifestacije je promocija zdravog života i trčanja u Osijeku, promocija Drave i osječke promenade te drugih gradskih zanimljivosti, uz zalazak sunca. Sudionici su uglavnom bivši i sadašnji profesionalni sportaši, ali su i rekreativci, zaljubljenici u trčanje, istaknuli su organizatori iz sportsko-rekreacijskog kluba Run4fun.

Ovo je bilo peto izdanje Sunset run natjecanja.

trcanje uz zalazak

Ukupni pobjednik utrke na 7 kilometara za muškarce bio je Zrinoslav Kekez iz Slavonskog Broda (konkurencija mlađih od 27 godina), dok je među ženama prva bila Manda Orkić iz Slavonskog Broda (kategorija 37+).

U utrci na 14 kilometara ukupni je pobjednik među muškarcima bio Marko Duvnjak (kategorija 37+ godina), a među ženama je prvo mjesto pripalo Vukovarki Jasni Plemeniti (37+). Trčalo je 55 žena i muškaraca.

Polumaraton je istrčalo 74 trkačica i trkača. Među ženama su prva tri mjesta osvojile trkačice iznad 37 godina, a Vatroslav Haramustek iz AK Maksimir pobjednik je muškog polumaratona te ujedno i najbolji u konkurenciji starijih od 37 godina.

Među polumaratoncima je trčao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović. U ukupnom je poretku osvojio 23. mjesto, odnosno 14. mjesto u svojoj konkurenciji (37+).

(www.icv.hr, tj, foto: Facebook Run4fun)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content