Tucaničkim cestama u naselju Briješće je kraj: Asfaltirane dvije ulice, na redu je nogostup i postavljanje javne rasvjete

U naselju Briješće, do kojega se od jučer može doći preko novog podvožnjaka, završeni su radovi na asfaltiranju tucaničkih cesta u Ulici Jorgovana i Grobljanskoj ulici, a radove je u subotu obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić.

– Vrijednost radova je 117.000 eura, izvela ih je gradska tvrtka Unikom, no tu ne stajemo. Pri kraju je i asfaltiranje nogostupa u Ulici Joha. Također, u Dugoj ulici krećemo s asfaltiranjem nogostupa, a u narednim je mjesecima planirana i javna rasvjeta u Ulici Vrba – izvijestio je gradonačelnik te podsjetio da su prošle godine u ovom naselju obnovljene i Zelena i Tiha ulica.

Kao najveći projekt ovdje izdvojio je izgradnju novog vrtića, izvijestivši da su uvođenjem izvođača u posao radovi već započeli. Vrijednost tih radova je 1,3 milijuna eura, od čega je 900.000 eura iz NPOO-a.

– Ulažemo u sve dijelove grada. Od 2021. do 2023. godine u svakom dijelu grada se radi. Za sve gradske četvrti i mjesne odbore izdvojili smo više sredstava nego ranije – rekao je gradonačelnik.

Igor Pandžić, direktor Unikoma, pojasnio je da su u obje ulice izvršeni radovi asfaltiranja tucaničke ceste u sloju od sedam centimetara uz prethodno postavljanje sloja kamena debljine 10 centimetara. U Ulici Jorgovana radovi su izvedeni u dužini od 330 metara, a u Grobljanskoj 450 metara, te širine 3,5 metara. U obje su ulice uređene bankine, kao i spojna cesta između njih, i to u dužini od 110 metara. Radovi su trajali oko 20 dana.

IMG 8085
Foto: Grad Osijek

Mira Leko Čurčić, gradska vijećnica s područja MO Cvjetno, podsjetila je da su vijećnici zajedno s mještanima ovog naselja više od 20 godina pisali dopise i zamolbe tražeći od prethodnih gradskih vlasti rješenje ovoga problema.

– Nažalost, dugo vremena nismo dobili ništa osim opravdanja i ponekog obećanja. Dobili bismo svake jeseni sloj tucanika i poneku pokrpanu rupu. Koristim priliku da se ispričam ljudima i djeci koja su u školu išla po blatu, svim starijim ljudima i roditeljima koji su po kamenu gurali kolica, kao i vozačima zbog rupa na cesti. Hvala im što su izabrali gradsku vlast koja prepoznaje potrebe i sluša vijećnike mjesnog odbora koji ukazuju na poteškoće te predlažu projekte. Uz takvu vlast doista nemamo brige i ne bojimo se da se neće nastaviti projekti za kvalitetan život ovdje – kazala je Leko Čurčić.

Na obnovljenim ulicama zahvalio je i Marin Rebrina, predsjednik Vijeća ovoga mjesnog odbora

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content