U Brezovljanima održana 13. sjednica Općinskog vijeća Čačinci: Usvojeno polugodišnje izvješće o izvršenju proračuna

Vijećnici općine Čačinci održali su svoju redovnu 13. sjednicu tekućeg saziva u mjesnom domu u općinskom naselju Brezovljani Vojlovički. Središnja točka Sjednice bila je usvajanje polugodišnjeg izvještaja o izvršenju općinskog proračuna o kojem je u brojkama govorila pročelnica Marija Vreš:

– Prihodi su u planirani u iznosu od 2.368,554,00 eura, a ostvareni su u iznosu od 652.656,00 eura ili 27,56%. Rashodi su planirani u iznosu od 2.683,685,00, a ostvareni su u iznosu od 561.373,00 eura ili 20,92%. Ovaj postotak ostvarenja je uglavnom uobičajen za našu općinu jer se u nastavku godinu uvijek više realiziraju ugovori i projekti– rekla je Vreš nakon čijeg je izlaganja izvještaj bez rasprave jednoglasno usvojen.

U nastavku sjednice potvrđena je Odluka o novom nazivu Ulice u slatinskom Drenovcu, nekadašnje 10. travnja u novi, po prijedlogu tamošnjeg Mjesnog odbora, Slavonska ulica. Vijećnici su zatim jednoglasno potvrdili Odluku o raspisivanju natječaja za prodaju jedne općinske nekretnine, a potom i odluku o izmjenama i dopunama o upravljanju nekretninama u vlasništvu općine o čemu je načelnik Alen Jurenac rekao:

– Na jednoj od ranijih sjednica tekućeg saziva započeli smo priču o izgradnji naše Poduzetničke zone Bočine i donijeli odluku o početku realizacije projekta izgradnje fotonaponskih elektrana u toj zoni pa u tom pravcu ovom odlukom si dajemo mogućnost da tu zemlju ne prodajemo nego dajemo u višegodišnji zakup što se i budućem investitoru isplati– rekao je Jurenac nakon čega je odluka jednoglasno i potvrđena. Po točkom ”razno” načelnik Alen Jurenac predstavio je aktualne općinske projekte te one koji su planu za bližu budućnost.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content