U Našicama započeo 5. Međunarodni simpozij palijativne skrbi

Danas (četvrtak) je u Našicama u višenamjenskoj dvorani Srednje škole Izidora Kršnjavoga započeo još jedan veliki događaj, 5.Međunarodni simpozij palijativne skrbi u organizaciji Opće Županijske bolnice Našice i suorganizaciji sa Sveučilištem Sjever, Fakultetom za dentalnu medicinu i zdravstvo te UMNA – Udrugom medicinskih sestara i tehničara – OŽB Našice. Ovogodišnja tema je “Živjeti što bolje”.

Ovim simpozijom promovira se Odjel palijativne skrbi, Opće Županijske bolnice Našice, Osječko-baranjska županija i Grad Našice, a kroz program sudionici će se moći educirati o aktualnosti te time unaprijediti kvalitetu pružanja medicinske pomoći. Sudionici simpozija su iz svih krajeva Hrvatske te gosti iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Švedske.

Sve nazočne pozdravili su danas gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Dino Vida, glavna pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Zvjezdana Gvozdanović te glavna sestra Odjela za palijativnu skrb našičke bolnice, Margareta Uremović.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba zahvalio je organizatorima na promoviranju grada i svim sudionicima koji su došli u Našice, dok je ravnatelj Opće županijske bolnice Našice Dino Vida rekao:

– Ovo je prilika da se kroz dva dana radionica i predavanja pohvalimo i podijelimo svoja iskustva te steknemo iskustva koja će nam prenijeti stručnjaci iz Hrvatske i inozemstva. Jedino naša bolnica ima stacionarni Odjel palijativne skrbi s deset kreveta, samostalno djelujemo pet godina te ovom simpozijom slavimo pet godina našeg rada- rekao je.

Na ovome važnom događaju nazočili su izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora, predsjednica Odbora za zdravstveno i socijalnu politiku Maja Grba Bujević, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministar hrvatskih branitelja Dinko Tandara i predsjednik Hrvatske komore medicinskih sestara Mario Gazić.

Pokrovitelji su Osječko baranjska županija – Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje, Grad Našice i Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske.

Dodajmo kako su sudionici simpozije u poslijepodnevnim satima prošetali stazama Perivoja Pejačević gdje su im, u suradnji Turističke zajednice Grada Našica i Zavičajnim muzejom Našice, prikazane žive slike posvećene radu i životu Dore Pejačević.

(www.icv.hr, ak, foto: A. Kos)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content