U Orahovici započela jubilarna, 20. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije

U Centru za edukaciju u Orahovici jučer (nedjelja) je službeno otvorena jubilarna 20. Ljetna škola mladih Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije.

Uz brojne mlade s područja Osječko-baranjske, županije među kojima su i osobe raseljene iz Ukrajine, na ovogodišnjoj ljetnoj školi na poziv Crvenog križa Osijek sudjeluju i predstavnici prijateljskih društava Crvenog križa iz Brčkog, Novog Sada, Sombora i Tuzle, kao i mladi iz Crvenog križa Čakovec i Maribor u okviru projekta Ready2Help, a kao nagrada Hrvatskog Crvenog križa za osvojeno 1. mjesto na Državnom natjecanju mladih Hrvatskog Crvenog križa u kategoriji podmlatka, Školi su nazočni mladi iz CK Trogir.

Uvod u otvaranje škole dao je ravnatelj Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije i voditelj škole Goran Latković.

-Pred nama je jubilarna 20. ljetna škola mladih Crvenog križa, 18. u Orahovici jer su prve dvije održane u Splitu s obzirom da tada ovaj kompleks još nije zadovoljavao sve uvjete. Svima želim puno uspjeha u radu, novih vještina i znanja i nezaboravnih uspomena. Zahvaljujem svim koordinatorima i voditeljima na izvrsnoj organizaciji ove, po svemu sudeći, još jedne najbolje ljetne škole – rekao je Latković.

Potom je 20. Ljetnu školu mladih CK otvorio predsjednik Društva Crvenog križa Osječko-baranjske županije Marko Đukić.

-Ovaj Centar i Ljetna škola su posebno mjesto, mjesto koje se jednom posjeti i uvijek se ponovno ovamo želi doći. Siguran sam da će i ove godine iskustva koja steknete biti nezaboravna i doprijeti do vas da budete bolje i kvalitetnije osobe. S nama su društva iz Belog Manastira, Darde, Brčkog, Donjeg Miholjca, Đakova, Našica, Novog Sada, Osijeka, Sombora, Trogira, Tuzle, Valpova te Mladež Crcenog križa iz Ukrajine, hvala svima od srca što ste tu. Vi koji ste ovdje imate čast da ste odabrani iz vaših društava i da sudjelujete na jubilarnoj 20. Ljetnoj školi koja je postala nezaobilazan način edukacije mladih kroz različite vrste programa, prije svega djelovanja Crvenog križa, što je nužno za život u svakoj sredini. Ova škola dobiva na težini kada kažemo da se uz svoj veliki jubilej, održava u ovoj godini u kojoj se puni 145 godina djelovanja Hrvatskog crvenog križa, odnosno djelovanja Crvenog križa kao pokreta na tlu Hrvatske. Ove godine je i punih 70 godina Dobrovoljnog darivanja krvi u Hrvatskoj, kao i 70 godina djelovanja terenskih jedinica Crvenog križa u Hrvatskoj, a prvi je 1973. bio Osijek. Zato je svima vama doista privilegija biti ove godine na našoj školi. Svima želim puno sreće i ugodan boravak – rekao je Đukić koji i sam proslavlja veliki jubilej na ovoj školi, a to je 55 godina rada u Crvenom križu.

Ljetna škola ove godine broji više od 90 polaznika i trajat će osam dana.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content