Upravljao quadom s 2,19 promila: Zadržan na triježnjenju u policijskoj postaji

Na području PU osječko-baranjske od 18. do 20. kolovoza u nadzoru prometa evidentirano je 16 vozača koji su bili pod utjecajem alkohola, od kojih 10 vozača osobnih automobila, pet biciklista i jedan vozač quada, izvijestili su iz PU osječko-baranjske.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je jučer oko 19:28 sati u Belom Manastiru, kada je nadzoru prometa zatečen 30-godišnji vozač quada. Obavljenim alkotestiranjem utvrđena mu je prisutnost od 2,19 promila alkohola u krvi.

Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 2.650 eura ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “F” kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 bodova.

U navedenom razdoblju osim alkohola evidentirano je još 112 prekršaja od kojih je 47 prekršaja prekoračenja brzine, 32 nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri nepropisnog korištenja mobitela, jedan upravljanja neregistriranim vozilom te 28 ostalih prekršaja, kažu u policiji.

(www.icv.hr, PU osječko-baranjska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content