Voćin dobiva novi turistički sadržaj: Počeli radovi na području Klokočevca

U Voćinu su svečano otvoreni radovi na novom turističkom sadržaju na jezeru Klokočevac. Riječ je o projektu ”Rekreacijsko-turistički sadržaj na području Klokočevac” u sklopu kojega će se u prvoj fazi izgraditi restoran.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 1.724.018,73 eura, od čega projekt sufinancira MRRFEU u sklopu prema Programu podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema s iznosom od 796.336,84 eura, a preostali iznos od 927.681,89 eura financira Općina Voćin iz svog proračuna. Na ovaj projekt će se u drugoj fazi nadovezati uređenje jezera te drugih popratnih objekata, poput bungalova.

369835099_1050595979622692_7140730884434651669_n

– S ovim projektom ćemo nadograditi našu turističku ponudu. U Voćin dolaze mnogi, neki u Geo info centar, drugi hodočaste u našu baziliku skoro cijele godine, tako da bi s ovim projektom trebali zaokružiti jednu lijepu priču i poboljšati našu turističku ponudu. Iza ovog projekta stala je Županija i kao takav je uvršten u Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema, na čemu zahvaljujem našem županu Igoru Androviću, kao i svima koji su doprinijeli da danas možemo označiti početak radova – rekao je načelnik Filić te izvođačima radova zaželio puno sreće, naglasivši da su oni domaći ljudi porijeklom s područja općine Voćin, što ga posebno veseli.

IMG_0452

Nakon načelnika Filića, nazočnima, među kojima su bili zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović, slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, načelnik Općine Čačinci Alen Jurenac, predsjednik Općinskog vijeća Voćin Roko Perić, predstavnici udruga i društava kao javnih ustanova s područja općine Voćin te mještani Voćina, obratio se virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Sigurno da ovakav jedan turistički sadržaj treba Voćinu, jer Voćin nije od jučer turistička destinacija. Dugi niz godina brojni hodočasnici dolaze na ovo područje, a odnedavno tu su i posjetitelji Geo info centra, a ono što nedostaje je ovakav jedan ugostiteljski objekt. Puno je toga vezano za turizam napravljeno u našoj županiji, i ja mogu slobodno reći da smo županija koja je prepoznata na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske, te da svake godine bilježimo porast dolazaka i noćenja turista. Čestitam načelniku na ovom jednom investicijskom ciklusu projekata za koji je trebalo imati viziju i hrabrosti, a koji će zasigurno imati značajnu financijsku dobit za cijelu općinu Voćin – rekao je župan Andrović te naglasio da će i dalje imati potporu Županije.

IMG_0458

Spomen ploču blagoslovio je voćinski župnik i voditelj svetišta Gospe Voćinske vlč. Ivan Ereiz, a u temelje su je zajedno ugradili župan Andrović, dožupan Klement i načelnik Filić, te tako simbolično označili početak radova.

Radove će izvesti ROH gradnja Bjelovar i BAU&invest UG München Njemačka, dok će prostor opremiti Gastro dizajn d.o.o. Jastrebarsko. Nadzor radova provest će MODELARCH d.o.o. iz Slatine.

(www.icv.hr, adf; Foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content