Zahvalnica grada Virovitice NK Podgorje za 50 godina postojanja: Pola stoljeća natjecanja i ponosa

Nogometni klub Podgorje osnovan je 1973. godine te se od tada pa do danas neprekidno natječe u sklopu Županijskog nogometnog saveza. Ove godine klub iz Podgorja slavi 50. obljetnicu osnutka i neprekidnog djelovanja. U svojih 50 godina natjecao se u svim županijskim ligama, s pionirskim i juniorskim selekcijama osvajao je naslove prvaka i igrao finala županijskog kupa za mlađe uzrasne kategorije. Najveći uspjeh kluba zasigurno je osvajanje 1. Županijskog nogometnog kupa u slobodnoj Republici Hrvatskoj u seniorskoj konkurenciji 1992. godine.

Danas u klubu, uz seniorsku djeluje i selekcija U-15, a u dogledno vrijeme u planu je formiranje još jedne mlađe selekcije. Klub, u kojemu je trenutno registrirano 60-ak igrača, vodi predsjednik Milan Krmpotić, uz tajnika Igora Potratu. Trener seniorske momčadi je Josip Đureš, a selekcije U-15 Milenko Stanić, sve nekadašnji igrači Podgorja.

– Ova nagrada za nas je veliko priznanje za rad, trud, zalaganje i odricanje koje traje neprekidno 50 godina od kada je nogometni klub osnovan. Mnogi klubovi su se gasili i ponovo započinjali, ali mi naš rad nismo prekidali ni kada je bilo najteže. Nagrada je i priznanje za sve one koji su ga osnovali i gradili, za sve dosadašnje predsjednike, tajnike, uprave, igrače i navijače, od kojih mnogi danas nisu više nažalost s nama – rekao je predsjednik Milan Krmpotić i naglasio kako su ponosni na svoju povijest.

MG_2522

– Kada vidimo što je sve iza nas, koja smo prijateljstva stekli i što smo u svojih prvih 50 godina uspjeli, zaista smo ponosni. Ono s čime se najviše ponosimo, to je osvajanje prvog Županijskog kupa u slobodnoj Republici Hrvatskoj koje će zauvijek ostati urezano u povijesti nogometa naše županije i grada. Stekli smo mnoga prijateljstva, ali jedno je posebno, to je naš prijateljski klub NK Bunjevac Gavran iz Krivog Puta kod Senja, s kojim imamo neprekidnu suradnju od 1987. godine – ističe Krmpotić i naglašava da je ova Zahvalnica Grada Virovitice poticaj za dalje.

– Ovo je motiv da i dalje ustrajemo u radu, da motiviramo i stvaramo mlade generacije i da izgradimo još uspješniji kolektiv za sve generacije te da spremno idemo u nove izazove – kaže predsjednik Kluba Milan Krmpotić.

(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content