Zahvalnica grada Virovitice za izniman doprinos u razvoju lokalne samuprave dodijeljena Mirjani Terlecky: Brižna čuvarica prava i promicateljica tolerancije i suradnje

Pravo je ukupnost pravnih pravila, načela i instituta kojima se uređuju odnosi u određenoj društvenoj zajednici (pravo u objektivnom smislu). Njima su uređeni životni odnosi među ljudima, ali i odnosi ljudi prema društvenoj zajednici u kojoj žive i čijim pravilima se podvrgavaju. Pravo u subjektivnom smislu su prava i obveze koje pojedincu (subjektu prava) daju i nameću propisi objektivnog prava.

Navedene činjenice usvojila je i Mirjana Terlecky, rođena 22. lipnja 1957. godine u Virovitici. Pravni fakulteti završila je 1984. godine u Zagrebu, a bogato radno iskustvo stekla je radeći u Općinskom komitetu za društvene djelatnosti, Općinskom sekretarijatu za privredu Đurđevac, Općinskom komitetu za društvene djelatnosti, Općinskom sekretarijatu za gospodarstvo i društvene djelatnosti, Virovitičko-podravskoj županiji, MUP-u RH – Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj te naposljetku u Gradu Virovitici, gdje je ostvarila i uvjete za zasluženu mirovinu na kraju 2022. godine. Svojim zalaganjem, trudom, a posebice znanjem neporecivo je pridonijela razvoju lokalne samouprave u Gradu Virovitici, ali i u ustanovama kojima je Grad osnivač, usmjeravajući ih i pomažući pri pisanju temeljnih pravnih akata.

Nesebičnim radom ugrađivala je pravne norme u rad Gradskog vijeća kako bi bilo na razini međusobne tolerancije kakva je i danas. Svaki pravni akt koji je proizašao iz Gradske uprave Grada Virovitice, ali i onaj usvojen od strane Gradskog vijeća Virovitice pomno je pregledavala i nadopunjavala. Zahvaljujući svom radnom iskustvu, mirnoći i staloženosti pomogla je u radu svakom djelatniku Gradske uprave, pritom uvijek uvažavajući prijedloge i mišljenja drugih.

MG_2519

Za nagradu za izniman doprinos u razvoju lokalne samouprave u Gradu Virovitici M. Terlecky kaže:

– Raditi za grad, sudjelovati, doprinositi njegovom napretku i razvoju bilo je veliko zadovoljstvo. Ponosna sam što sam radila na stvaranju i razvoju moderne lokalne samouprave, stoga mi je čast primiti nagradu Grada za uložen trud i doprinos kolektivu, te da je isti prepoznat od kolegica i kolega i građana grada Virovitice – rekla je M. Terlecky.
(www.icv.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content