Bogat sportsko-turistički vikend u Osječko-baranjskoj županiji: Utrkom 450 polumaratonaca kroz Kopački rit obilježen Međunarodni dan Drave

Ovogodišnji, 8. Baranjski Ferivi polumaraton, prvi je put organiziran u PP Kopački rit zbog opasnosti od širenja afričke svinjske kuge, ali je i unatoč promjeni lokacije privukao nekoliko stotina natjecatelja.

Osim u polumaratonskoj utrci, sudionici su odmjerili snage i u utrci građana te štafeti, a trčala su i djeca u nekoliko kategorija. Otvorenju je nazočio i zamjenik župana Mato Lukić.

– Iako smo bili primorani promijeniti lokaciju i rutu Baranjskog Ferivi polumaratona, to nije zaustavilo 450 sudionika da trče, uživaju u prekrasnoj prirodi i dobro se provedu u Osječko-baranjskoj županiji– kazao je zamjenik župana.

Glavni tajnik Športske zajednice OBŽ Dubravko Ižaković istaknuo je da je Baranjski polumaraton prepoznatljiva sportska manifestacija koju je prepoznalo i podržalo Ministarstvo turizma i sporta. Dodao je da je ovogodišnji broj sudionika najbolji pokazatelj kako je dobra bila odluka da se ne odustane od utrke zbog opasnosti od afričke svinjske kuge.

Bogat turističko-sportski vikend u Osječko-baranjskoj županiji nastavljen je na Biljskom jezeru gdje je u organizaciji JU Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim
vrijednostima na području OBŽ, obilježen Međunarodni dan rijeke Drave.

Riječ o manifestaciji kojom se posjetitelje nastoji educirati i upoznati s prirodnim bogatstvima i značajem života uz rijeku čiji je tok kroz našu zemlju dug oko 300 kilometara. U programu su se ove godine našli turnir odbojke na pijesku, stari dječji sportovi, edukativne šetnje, radionice te akvatlon, a svemu je nazočio zamjenik župana Mato Lukić.

– Već šestu godinu zaredom naša Javna ustanova organizira obilježavanje Međunarodnog dana Drave. Lijepo je vidjeti da su se ovdje okupile različite generacije koje zahvaljujući institucijama i udrugama imaju prilike naučiti ponešto o životu uz rijeku Dravu– naglasio je Lukić.

(www.icv.hr, tj, foto: OBŽ)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content