Evo što nas, nakon oborinske epizode, čeka u tjednu pred nama: U jutarnjim i večernjim satima mogućnost sumaglice

Oborinska epizoda koju smo imali u dane vikenda, na području Virovitice je donijela 74.6 mm oborine, tako da smo u svega 60 sati “dobili” mjesečni rujanski prosjek oborine.

Višegodišnja prosječna rujanska količina oborine za područje Virovitice je 74.3 mm. U bazi DHMZ-a podaci za grad Viroviticu postoje od 1951. godine. Najkišovitiji smo rujan imali 2010. godine kada je palo 243.7 mm, a najsuši 1986. godine kada je palo “skromnih” 16.4 mm oborine. Inače, tijekom subote (23. rujna) smo kalendarski i astronomski zakoračili u jesen 2023. godine.

Tjedan pred nama obilježit će postupno stabilnije, sunčanije i toplije vrijeme. Sunčanih razdoblja neće manjkati. U jutarnjim i večernjim satima mogućnost je kratkotrajne magle ili sumaglice. Jutarnje temperature zraka između 11 i 16°C. Najviše dnevne između 22 i 26°C. Vjetar slab do umjeren sjevernih smjerova, od petka u okretanju na južne.

Još nije sve jasno, ali na osnovu trenutnih prognostičkih izračuna tijekom subote bi nam trebalo doći kratkotrajno pogoršanje vremena. Ipak, još je sve daleko, pa pričekajmo još koji dan s detaljima.

Polako, ali sigurno ulazimo u listopad koji bi na osnovu trenutnih prognostičkih izračuna i dalje trebale obilježiti iznadprosječno visoke temperature zraka – “Bablje ljeto”. Po pitanju oborina sve je izgledniji oborinama “bogatiji” vremenski period osobito u drugoj i trećoj dekadi mjeseca listopada.

(www.icv.hr, kp, foto: ICV, arhiva)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content