Grad Virovitica nastavlja putem Gradskog društva Crvenog križa financirati uslugu besplatnog prijevoza i pratnje starijih osoba

Grad Virovitica donio je Odluku o dodjeli financijskih sredstava Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica za provođenje usluge besplatnog prijevoza i pratnje starijih osoba, kao i usluge pratnje osoba oboljelih od Alzheimerove bolesti i ostalih oblika demencija.

Grad će provedbu usluge sufinancirati do kraja godine, a računajući od 1. srpnja, za istu će biti isplaćeno 12.461 eura.

Naime, Hrvatski Crveni križ Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica provodilo je od 20. srpnja 2020. godine europski projekt „Mobilnost za samostalnost“ namijenjen osobama starijim od 65 godina. U okviru navedenog projekta odvijala se besplatna usluga prijevoza kombi vozilom za pokretne te osobnim automobilom za teže pokretne osobe. Osim prijevoza, bitno je istaknuti i aktivnost namijenjenu osobama koje boluju od Alzheimerove bolesti i ostalih oblika demencija.

Provedba navedenog projekta je završila u srpnju prošle godine, no Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica, uz financijsku potporu Grada Virovitice, nastavilo je s provedbom ove usluge.

GDCK će se ponovno javiti na Poziv resornog Ministarstva za mogućnost financiranja aktivnosti namijenjenih starijim i nemoćnim osobama.

(virovitica.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content