Gradski muzej Virovitica obilježava 70. godišnjicu svog postojanja: Izložba “LXX – Muzej po mjeri” na rasporedu u petak, 29. rujna

Gradski muzej Virovitica obilježava 70. godišnjicu svog postojanja. Tom prigodom Muzej je pripremio izložbu “LXX – Muzej po mjeri” koja je interdisciplinarni autorski projekt svih kustosa Muzeja te je tematski određena pedesetim godinama 20. stoljeća u gradu Virovitici i njegovoj okolici, a na rasporedu je u petak, 29. rujna s početkom u 19:30 sati.

Muzej je osnovan 1953. godine i od tada pa do danas je smješten u Dvorcu Pejačević, a svoj novi život živi nakon cjelovite obnove dvorca i prezentacije postava “Drveno doba” koji je višestruko nagrađivan od struke u nacionalnim i međunarodnim razmjerima.

Izložba “LXX – Muzej po mjeri” autorski je koncept svih kustosa Muzeja te predstavlja građu koja karakterizira sve aspekte života tijekom pedesetih godina 20. stoljeća. Teme koje predstavljaju kreću se u rasponu od gospodarstva i urbanizacije preko motorizacije i telefonije do mode i uređenja doma.

-Pridružite nam se na otvorenju, 29. rujna u 19:30 sati, ili nas dođite posjetiti do 31. prosinca 2023. jer osim same izložbe, možete pogledati i naš stalni postav te uživati u univerzalnim ljudskim pričama – poručili su iz Gradskog muzeja Virovitica.

(www.icv.hr, Gradski muzej Virovitica)

MUZEJ PO MJERI

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content