Jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača i skladatelja Kićo Slabinac mogao bi dobiti “svoj” park

Hoće li Krunoslav Kićo Slabinac dobiti “svoj” park u konačnici će odlučiti Gradsko vijeće Osijeka, nakon što je od ponedjeljka na javno savjetovanje upućen prijedlog o imenovanju parka Podvinje, kako se sada neslužbeno naziva, u park poznatog i omiljenog Osječanina.

Inicijativu o imenovanju Parka Krunoslava Kiće Slabinca podnio je vijećnik Gradskoga vijeća Antonio Sobol (Domovinski pokret) i grupa građana. U inicijativi navode kako je Krunoslav Kićo Slabinac, koji je preminuo 13. studenoga 2020., bio jedan od najpoznatijih hrvatskih pjevača, ali i gitarist, skladatelj i aranžer.

Nadalje, navode da se park Podvinje nalazi u neposrednoj blizini Kićine rodne kuće te predstavlja odličan izbor jer simbolizira Kićino djetinjstvo i mladost koje je proveo u Osijeku.

Ured Grada pokrenuo je postupak te od nadležnih službi zatražio očitovanje, odnosno popis katastarskih čestica na kojima se park nalazi, očitovanje o postojećim kućnim brojevima kojima je adresa Podvinje i drugo. Građani i institucije imaju mjesec dana priliku očitovati se o inicijativi, a kako je već dobar dio predradnji obavljen, taj bi svjetski poznati Osječanin svoj park mogao dobiti na treću godišnjicu smrti.

(www.icv.hr, tj)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content