Kazneno prijavljene: 48-godišnjakinja s područja Virovitice putem dostavne službe slala pakete domaćeg duhana 30-godišnjakinji namijenjenih za daljnju preprodaju

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakinjom i 30-godišnjakinjom koje su osumnjičene da su počinile nedozvoljenu trgovinu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako su osumnjičene prodavale domaći rezani duhan u razdoblju od svibnja 2021. godine do kraja prosinca 2022. godine za novčani iznos od 200 kuna, te od siječnja 2023. godine do srpnja 2023. godine za 30 eura po kilogramu.

Utvrđeno je kako je 48-godišnjakinja s područja Virovitice putem dostavne službe slala pakete domaćeg rezanog duhana koje je zabranjeno na takav način prodavati, a koje je 30-godišnjakinja s područja Primoštena preuzimala i dalje prodavala po dogovorenoj cijeni prema više osoba, dok je novac od prodaje uplaćivala 48-godišnjakinji na račun.

Prilikom provođenja policijskih izvida od više osoba je oduzeto ukupno 1385 grama rezanog duhana te je utvrđeno kako su osumnjičene počinile ukupno 22 kaznena djela nedozvoljene trgovine.

Protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

(PU virovitičko-podravska)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content