Kolegiji ravnatelja osnovnih i srednjih škola s područja VPŽ: Razgovarali o besplatnoj prehrani, cjelodnevnoj školi i drugim aktualnim temama

Na kolegijima ravnatelja osnovnih i srednjih škola te Učeničkog doma Virovitica, koji su u petak, 29. rujna održani u Velikoj vijećnici Virovitičko-podravske županije, uz predsjedavanje pročelnice za obrazovanje i demografiju VPŽ, Martine Bunić, razgovaralo se o rebalansu proračuna za ovu te proračunu za sljedeću godinu. Govorilo se i o projektima besplatne prehrane, pomoćnicima u nastavi, projektu cjelodnevne škole, Nacionalnom planu za opravak i otpornost (NPOO), planu ulaganja za sljedeću proračunsku godinu te drugim  aktualnostima u školstvu.

Županija trenutačno ima četiri škole uključene u “cjelodnevnu nastavu” (Suhopolje, Zdenci, Gornje Bazje i Špišić Bukovica) za koje se pripremaju postupci nabave za opremu i radove. Osim toga, tu je i sedam velikih te jedna područna škola koje se pripremaju za prijavu na NPOO.

Nakon kolegija je u Restoranu Strukovne škole Virovitica održano predstavljanje proizvoda Podravke kao mogućeg školskog obroka koji učenici u cjelodnevnoj školi imaju dvaput dnevno, a učenici u ostalim školama jednom dnevno.

(www.vpz.hr, foto: Hrvoje Selenić)

Kolegij 2

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content