Mrka trka okupila brojne sudionike: Noćnim ulicama Virovitice trčalo više od 300 sportaša i rekreativaca

Brojni trkači sinoć su sudjelovali u “Mrkoj trci”, noćnoj atletskoj utrci ulicama Virovitice, a koja je održana u povodu Dana Virovitičko-podravske županije. Organizaciju potpisuju Županija te Sportska i Turistička zajednica VPŽ.

Utrka je na gradsku šetnicu ispred Gimnazije Petra Preradovića, privukla i brojne druge Virovitičane i njihove goste. Bodrili su više od 300 trkača svih uzrasta i dobi. Tu je bilo i aktivnih sportaša i rekreativaca, ne samo iz Hrvatske, već iz još nekoliko europskih zemalja.

Sudjelovali su i župan Igor Andrović, njegov zamjenik Marijo Klement, predsjednik Županijske skupštine Dinko Begović i zamjenica virovitičkog gradonačelnika Vlasta Honjek-Golinac. Podršku trkačima dao je i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.

– Prilikom organizacije cilj nam je bio da okupimo što veći broj sudionika kako bi sudjelovali u utrci te time promovirali zdrav i aktivan način života. Nadam se da se ovdje vidimo i idućih godina – tom prilikom je rekao župan Igor Andrović.

Utrka je bila organizirana na tri udaljenosti: 2,5, 5 i 10 kilometara. Na cilju je svaki sudionik dobio prigodnu medalju, a pokale i poklone najboljim sudionicima dodijelio je župan Andrović. 

Najviše razloga za slavlje imali su Gabrijela Knežević, Filip Rajnović, Paula Rakijašić, Ante Blažević, Sara Špiranec i Matija Crnković.

Za dobro glazbeno raspoloženje prije, za vrijeme i nakon utrke, pobrinuo se DJ Leo Škrinjarić.

REZULTATI

2,5 KM

Žene

1. Gabrijela Knežević
2. Andrea Kovač
3. Ivna Maričić

Muškarci

1. Filip Rajnović
2. Alan Jalžabetić
3. Dimcho Velichov

5 KM

Žene

1. Paula Rakijašić
2. Doroteja Santi
3. Nela Pleša

Muškarci

1. Ante Blažević
2. Petar Rajnović
3. Dinko Solić

10 KM

Žene

1. Sara Špiranec
2. Danijela Černić
3. Marina Matota

Muškarci

1. Matija Crnković
2. Luka Gjajić
3. Juraj Holec

(www.icv.hr, mš; foto: K. Toplak)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content