Na sportskim terenima Osnovne škole Đurđevac uspješno obilježen još jedan Hrvatski olimpijski dan

Hrvatski olimpijski dan, u organizaciji Zajednice sportskih udruga grada Đurđevca, ove je godine obilježen na sportskim terenima Osnovne škole Đurđevac. Od 11 sati pa sve do ranih poslijepodnevnih sati, na prostorima oko đurđevačke škole bilo je veselo, živo i borbeno.

U sportske aktivnosti, primjerenim svojem uzrastu, bila su uključena djeca starijih dobnih skupina Dječjeg vrtića Maslačak, učenici Osnovne škole Đurđevac od 2. do 8. razreda, djeca s teškoćama u razvoju te učenici Strukovne škole Đurđevac i Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva.

Vrtićarci su odgovorno i snažno povlačili uže i nosili predmete u žlici, a osnovci nižih razreda zdušno pokazali da se i u vrećama može skakati te bit snažan u povlačenju užeta. Učenici PŠ za djecu s teškoćama u razvoju pokazali su da im ne manjka spretnosti u igri, dok su se veći osnovci te srednjoškolci pokazali kao vrsni trkači.

– Veseli me uključenost naše djece u sve sportske aktivnosti. Grad Đurđevac čini napore da im osigura najbolje uvjete za zdrav život, čisti zrak i bavljenje sportom. Gradnjom novih sportskih objekata, plivališta, osposobljavanjem vrtićkih i školskih prostora i terena za bavljenje sportom bit će i nadalje naš glavni zadatak vezan uz naše najmlađe i mlade – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i dodao da je zadovoljan jer je ovogodišnji Olimpijski dan u Đurđevcu prošao doista u znaku olimpizma, za što svi zavrjeđuju čestitke za sudjelovanje, borbenost i postignute sportske uspjehe.

Zadovoljstvo još jednim realiziranim Olimpijskim danom nisu krili ni Ivan Juričić, predsjednik Zajednica sportskih udruga grada Đurđevca, kao ni ravnatelj OŠ Đurđevac Danijel Domišljanović, koji se pridružio gradonačelnikovim čestitkama i dodao da je to ujedno bio i program ovogodišnjeg Europskog tjedna kretanja.

Ravnatelj je zahvalio svim učiteljima i profesorima, roditeljima i odgajateljima koji su izvrsno pripremili djecu za sportska takmičenja, a time i za uspješnu realiziran ovogodišnji Olimpijski dan.

Inače. tradicionalno se već u mjesecu rujnu obilježava Hrvatski olimpijski dan, a danas je to općeprihvaćena manifestacija koja promiče važnost bavljenja sportskom aktivnošću i olimpijskih načela izvrsnosti u svakom području, a najprepoznatljiviji njegov vizualni znak je bijela zastava s pet krugova i bijela majica, koja je , u srijedu 13. rujna, dominirala na svim sportskim terenima oko OŠ Đurđevac.

(djurdjevac.hr, foto: D. Domišljanović)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content