Našice: Održana tematska sjednica Lions cluba International posvećena slijepim i slabovidnim osobama

Danas (subota) u Hotelu Park Panolija održana je tematska konferencija o slijepim i slabovidnim osobama. Tematsku konferenciju održali su Lions club Internatonal u suradnji s Udrugom slijepih Našice. Tokom sjednice su predložene akcije kao i organizacije zajedničkih aktivnosti radi prikupljanja sredstava, posjete odgojno-obrazovnim ustanovama i bolnicama, kao i organizacija natjecanja u različitim disciplinama, a u koje će biti uključene i videće osobe. 
 
Održana je i tiskovna konferencija na kojoj su dobrodošlicu svim sudionicima uputili gradonačelnik Krešimir Kašuba, Guverner Lions Distrikta 126 Hrvatska Milorad Stanić, saborska zastupnica Ružica Vukovac, predsjednica udruge slijepih Našice Tatjana Bela te predstavnica Saveza slijepih Hrvatske Andrea Veljača.
IMG-ac735d58e4e828ee5ba1c0c3d8cafdc6-V_copy_1024x595
 
 
Guverner Lions Distrikta 126 Hrvatska Milorad Stanić rekao je kako su sljepoća i slabovidnost jedan od pet fokusa na koje Lionsi stavljaju veliku pozornost te da na taj način žele senzibilizirati senzibilizirati društvo kako bi slijepe i slabovidne osobe bile dovoljno integrirane, ali i kako bi se pristupilo rješavanju nekih njihovih aktualnih pitanja i problematike s kojom se susreću. Rekao je kako će se ciljane aktivnosti po tom pitanju provoditi sve do Dana bijelog štapa.
 
-Ovo je vrlo važna obljetnica, budući da na njoj proslavljamo 30. godišnjicu Lions cluba Našice. Lionsi su prepoznati po svojim humanitarnim akcijama u kojima prikupljaju sredstva potrebitima, a i ova tematska konferencija potvrđuje koliko odgovaraju na potrebe drugih. U ime Grada Našica zahvaljujem guverneru Miloradu Staniću te svima koji sudjeluju na ovoj konferenciji – izjavio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.  (www.icv.hr, ak)
 
 
 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content