Njih kao djecu nitko nije zaštitio: U Zagreb stiže važna putujuća izložba SHAME-European Stories, portretirane su žrtve zlostavljanja

Sutra (četvrtak) u Tehničkom muzeju Nikola Tesla s početkom u 17 sati otvara se važna međunarodna izložba SHAME – European Stories, posvećena podizanju svijesti o svim tipovima zlostavljanja u djetinjstvu i izražavanju podrške žrtvama.

Od Italije do Švedske, od Rumunjske do Portugala, diljem Europe prikupljeni su portreti gotovo stotinu žrtava zlostavljanja u djetinjstvu. Fotografije i video snimke djelo su nagrađivanog talijanskog novinara i fotografa Simonea Padovanija, a snaga izložbe upravo jest u dokumentiranju nepravde i davanju glasa žrtvama zlostavljanja.

 

Izložba je putujuća i već je obišla nekoliko europskih gradova kao dio europske kampanje protiv zlostavljanja djece. Vrijednosti na kojima počiva Europa su: poštivanje ljudskog dostojanstva, slobode i jednakosti, vladavina prava te poštovanje ljudskih prava.

 

Navedene vrijednosti nisu se odnosile na stotine tisuća djece i mladih u Europi, dok su njihova prava i ljudsko dostojanstvo teško narušena. Danas, desetine tisuća žrtava pati od nepravde i posljedica zlostavljanja koje im je učinjeno.

 

GLASOVI PREŽIVJELIH 

– Ova dojmljiva izložba koja putuje po Europi pojačava glasove preživjelih od nepravde. Osnivač Justice Initiative, gospodin Guido Fluri, bit će u Zagrebu na otvorenoj raspravi o novom zakonodavstvu. Pridružite nam se i dajte glas žrtvama – pozvali su organizatori sve zainteresirane na ovu važnu izložbu.

Podsjećamo, Justice Initiative međunarodna je organizacija koja se zalaže za zaštitu žrtava, osobito djece i mladih na svim područjima, pa i putem sigurnijeg interneta, za koji traže  bolju regulaciju zakona kao i kvalitetniji pristup zaštite i pomoći žrtvama. Jedan od načina je i velika peticija o kojoj smo pisali, koju je dosad potpisalo više od 400.000 ljudi. Traje još 17 dana i sudjelovanjem u njoj svaki građanin EU može dati svoj glas za sigurnije cyber okruženje za sebe, djecu, mlade i sve korisnike interneta. (www.icv.hr, izvor: Justice Initiative)

unnamed Custom

 

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content