Novo veliko priznanje za Veroniku Vilk: Slatinska hrvačica dobitnica HOO-ove nagrade “Dražen Petrović”

Trofejna slatinska hrvačica Veronika Vilk, svjetska i europska U-17 prvakinja u hrvanju slobodnim načinom (kategorija do 69 kilograma), dobitnica je ovogodišnje nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora “Dražen Petrović”.

Sportašica, koja je sa 16 godine konkurirala i za naslov najveće nade hrvatskog sporta, povijesnim je naslovima svjetske i europske prvakinje jednoglasno izabrana za najuspješniju mladu sportašicu.

Tradicionalno, nagradu joj je uručila majka legendarnog košarkaša Biserka Petrović, uz poruku da bi Dražen bio itekako ponosan na hrvatsku sportsku mladost koja iz godine u godine ostvaruje tako sjajne rezultate.

Nagradu “Dražen Petrović” Hrvatski olimpijski odbor (HOO) dodijelio je 17. godinu zaredom. Uz Veroniku Vilk, laureati glavnih kategorija ove su godine splitski tenisač Dino Prižmić, sportski par Matej Nevešćanin i David Ledinski te hrvatske odbojkaške kadetske reprezentativke i hrvatski rukometni juniorski reprezentativci, a juniori Hajduka dobitnici su posebnog priznanja.

Čestitke laureatima tom su prigodom uputili predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Više o svemu možete pročitati OVDJE.

(www.icv.hr, sportske.jutarnji.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content