Novouređeno dječje igralište na Vijencu Murse: Novi golovi, prvi puta i koš, te stol za stolni tenis od sada pružaju svakodnevnu zabavu

Građanima Donjega grada osječki gradonačelnik Ivan Radić čestitao je Dan njihove gradske četvrti kao i crkveni god Preslavnog imena Marijina.

Donjograđanima su s pozornice na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje je održana i Svečana sjednica Vijeća Gradske četvrti Donji grad čestitali i predsjednik Gradskoga vijeća Tihomir Florijančić te predsjednik Vijeća GČ Donji grad Frano Barać.

Prije svečane sjednice gradonačelnik Radić je obišao novouređeno igralište na Vijencu Murse, kao i obnovljeni nogostup u tom naselju.

-Obnovljen je nogostup, na igralištu je postavljena nova betonska podloga, novi golovi, prvi puta i koš, te stol za stolni tenis. Vrijednost radova je oko 40 tisuća eura, a izvele su ih gradske tvrtke, Unikom i Športski objekti. A kao što možemo vidjeti i što je najvažnije da je novo igralište puno djece, da su i djeca i roditelji zadovoljni – istaknuo je gradonačelnik Radić.

Svoje zadovoljstvo izrazili su i stanovnici Vijenca Murse.

-Zahvalila bih se prvenstveno našem gradonačelniku i njegovim suradnicima što unazad nekoliko godina se u Osijeku događaju jako lijepe stvari. Puno toga se gradi. Hvala što su ispunili naše želje i obnovili ovo igralište na Mursi – izjavila je Zlata Kralik koja je inicirala postavljanje stola za stolni tenis te zaključila da je kao roditelj sada mirnija jer njezino dijete ima mogućnost družiti se s vršnjacima, uz sport, na novom igralištu.

-Ovo naselje do sada nije imalo koš, tako da i meni kao profesionalnom košarkašu, ovo jako puno znači- rekao je stanar i košarkaš Jakov Matuzović.

Gradonačelnik Radić najavio je na Svečanoj sjednici i izgradnju novog dječjeg igrališta na Trgu bana Josipa Jelačića.

-Veseli me što večeras ovdje vidim jako puno mladih obitelj s djecom. Najavljujem da ćemo ubrzo krenuti s radovima na Trgu bana Josipa Jelačića, gdje ćemo napraviti dječje igralište slično onom na Sjenjaku gdje imamo odlične reakcije roditelja i djece. Radovi trebali započeti do kraja rujna, a završiti do kraja listopada. Procijenjena vrijednost je oko 100 tisuća eura – istaknuo je gradonačelnik Radić te podsjetio na dosadašnja ulaganja u Donji grad.

-Donji grad jedna je od naših najvećih gradskih četvrti u koju Grad Osijek uistinu puno ulaže. Protekle godine smo obnovili Mostarsku, Cvjetkovu i Ulicu Matije Gupca. Ove smo godine obnovili Riječku ulicu, nogostup i kolnik, nogostup u Huttlerovoj ulici. Ono što bih svakako istaknuo za Donji grad, kao što znate, prošle godine, na Dan gradske četvrti, smo otvorili treću poddionicu naše Promenade. Vrijednost radova kojima je Donji grad izašao na Promenadu je oko 4,5 milijuna eura – rekao je gradonačelnik Ivan Radić te najavio spajanje Donjeg i Gornjeg grada Promenadom tijekom iduće godine kada će završiti radovi vrijedni 13 milijuna eura.

U povodu 100. obljetnice NK Olimpije temeljito je rekonstruiran i Sportski centar Olimpija u čiju je obnovu, podsjetio je gradonačelnik Radić, uloženo oko 50 tisuća eura.

-Olimpija je simbol Donjeg grada, mnoge generacije su odgojene tako, kako društveno, tako i sportski. Olimpija je svakom Donjograđaninu u srcu i to je centar gdje sam obitavam – istaknuo je predsjednik Vijeća GČ Donji grad Frano Barać.

-Nastavljamo ulagati u sve dijelove grada i uskoro imamo i novu europsku omotnicu gdje ćemo koristiti sredstva ne bi li Osijek bio što ljepši i ne bi li građani u svim dijelovima grada živjeli bolje – poručio je osječki gradonačelnik Ivan Radić sa Svečane sjednice u Donjem gradu.

U svečanom programu sudjelovali su i učenici i nastavnici donjogradskih osnovnih škola Jagode Truhelke i Ljudevita Gaja.

(www.icv.hr, tj, foto: Grad Osijek)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content