Održano 11. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju fiša: Doznajte rezultate ovogodišnjeg natjecanja

Danas (nedjelja) je u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata – Ogranak Slatina, a u povodu obilježavanja 32. obljetnice oslobađanja slatinske vojarne, u Parku 136. slatinske brigade održano 11. otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju fiša.

Nakon podjele ribe 31 natjecateljskoj ekipi, s nekoliko pozdravnih riječi sudionicima i njihovim gostima se obratio predsjednik UDVDR – Ogranak Slatina Ozren Rastija, a prvenstvo je službeno otvorio slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić.

Dok su predsjednik UDVDR – Ogranak Slatina Ozren Rastija i dogradonačelnik Slatine Ilija Nikolić ekipama dijelili pregače i zahvalnice, Parkom 136. slatinske brigade već se počeo širiti miris fiša. Dobrom raspoloženju pridonijeli su Tamburaši live, koji su obišli punktove svih ekipa te svirkom i pjesmom zabavili kuhare i njihove goste.

Ocjenjivačka komisija u sastavu Igor Grepo, Vlado Bubaš i Robert Turkalj imala je vrlo nezahvalan zadatak, kušati 31 uzorak i donijeti odluku o najbolja tri fiša. Po ocjeni komisije, treće je mjesto na 11. otvorenom prvenstvu Slatine u kuhanju fiša pripalo kuharima Udruge HVIDR-a Slatina, druga je bila ekipa imena Potočani, a prvo mjesto i titula ovogodišnjeg pobjednika pripala je ekipi GO Domovinskog pokreta Slatina. Posebna nagrada uručena je učenicima smjera kuhar Industrijsko-obrtničke škole Slatina.

Nagrade ekipama su zajednički uz čestitke uručili slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić, te predsjednik UDVDR – Ogranak Slatina Ozren Rastija.

Ovogodišnju fišijadu u Slatini posjetili su i virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegov zamjenik Marijo Klement, obišavši ekipe i kušajući što to majstori kotlića pripremaju.

Paralelno, dok se “krčkao” natjecateljski fiš, kuhari restorana Sequoia Slatina Siniša Šimunović i Zoran Maurer skuhali su tri velika kotla fiša za posjetitelje, koji je vrlo brzo podijeljen.

Ovogodišnje otvoreno prvenstvo Slatine u kuhanju fiša održano je pod pokroviteljstvom Grada Slatine i Turističke zajednice grada Slatine.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content