OPĆINA ZDENCI U organizaciji Udruge hrvatskih branitelja općine Zdenci održane Igre branitelja: Doznajte najbolje

Svoj dio u sklopu obilježavanja Dana općine Zdenci i blagdana svetog Mihaela odradila je i Udruga hrvatskih branitelja općine Zdenci organizacijom tradicionalnih Igara branitelja na kojoj je sudjelovalo 12 udruga s orahovačkog, slatinskog i zdenačkog područja. Igre je otvorio načelnik Tomislav Durmić.

– Hvala našim braniteljima, prije svega za sve što su dali i učinili za Hrvatsku, a važno je i lijepo vidjeti da se i danas okupljaju te ovakvim igrama i druženjima zajedno s nama čuvaju istinu o Domovinskom ratu kao i uspomenu na sve poginule, umrle i nestale hrvatske branitelje– rekao je Durmić.

Natjecalo se u tri discipline i to viseća kuglana, elektronski pikado i streljaštvo. U streljaštvu 1. mjesto osvojila je ekipa UHVDR Slatina, druga je bila domaća udruga UHBDR Zdenci, dok su broncu oko vrata stavili pucači UHBDDR Duga Međa.

U disciplini viseća kuglana prvo mjesto osvojila je ekipa UHVDR 2/132 Orahovica, srebro je osvojila HVIDR-a Orahovica, a broncu UHVDR Nova Bukovica.

U disciplini elektronski pikado pobjedu je odnijela ekipa UHBDDR grada Slatine, drugo mjesto osvojila je HVIDR-a Orahovica, dok je treće pripalo ekipi UHVDR 2/132 Orahovica.

– Hvala svim kolegama i suborcima iz braniteljskih udruga koji su se odazvali na naš poziv i sudjelovali na našim Igrama, a nama je bila čast prirediti ove igre u povodu Dana općine i blagdana svetog Mihaela. One su još jednom pokazale zajedništvo nas branitelje i pravi značaj naše poruke: “zajedno u ratu – zajedno u miru”– rekao je predsjednik UHBDR Zdenci Željko Fekete.

(www.icv.hr, vg, foto: D. Fišli, M. Hrvatin)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content