Orahovčanke Vesna Petričević, Radmila Sokač i Anka Krmpotić predstavile svoje umjetničke slike na zajedničkoj izložbi

Udruga za pomoć osobama s invaliditetom Orahovica, organizirala je izložbu umjetničkih slika triju Orahovčanki koje su tako ovim putem svojim sugrađanima otkrile svoju umjetničku vrijednost. Umjetnice koje su predstavile svoje radove su Vesna Petričević, Radmila Sokač i Anka Krmpotić.

Izložbu je otvorila i predstavila Vesna Petričević naglasivši kako je svim umjetnicama iznimno drago što su dobile mogućnost pokazati ono čime se bave i što vole.

-Prije svega želim se zahvaliti svima onima koji su doprinijeli da se ova izložba ostvari. Cilj ove izložbe je sugrađanima predstaviti se na jedan drugi i drugačiji način, odnosno pokazati da osim što nas svi znaju kao majke, supruge i bake, da se u slobodno vrijeme bavimo kreativnim stvarima i u tome uživamo. Bavimo se raznim tehnikama u slikarstvu, kao i izradom raznih rukotvorina u kojima koristimo također razne tehnike. Hvala svim sugrađanima koji su došli u velikom broju podržati nas i pružiti nam podršku – rekla je Petričević.

Radmilu Sokač Orahovčani ponajbolje poznaju kao nastavnicu njemačkog jezika u orahovačkoj školi, a ona je u sebi otkrila i umjetničku dušu.

-Uživam baveći se slikarstvom i drago mi je da sam dobila priliku pokazati svoje radove sugrađanima i nadam se da im se svidjelo. Hvala i mojoj i Vesninoj mentorici Vedrani Filipović – Marinić što nas je uvela u ovaj predivan svijet te nas počastila svojim dolaskom na našu izložbu – rekla je Sokač.

Zahvale svima na dolasku uputila je i autorica Anka Krmpotić.

-Nama ovo puno znači, hvala svima na dolasku. I dobre kritike nazočnih ljudi daju nam još veći motiv za dalje – rekla je Krmpotić.

Ponosna na svoje umjetnice bila je i profesorica Vedrana Filipović – Marinić.

– Iznimno mi je zadovoljstvo bilo dio ove izložbe. Sve pohvale autoricama koje su izvrsno odabrale slike i rukotvorine iz pojedinih ciklusa svoga stvaralaštva i objedinile ih u jednu osebujnu cjelinu. Sve tri autorice karakterizira i povezuje otvorenost za nove ideje, nove tehnike te nova učenja na području umjetnosti. Cilj ovakvih događanja je povezati, istaknuti te na jednom mjestu okupiti pojedince koji se svojim radom i kreativnošću ističu u svojoj sredini. Vjerujem da će ova vrijedna izložba biti poticaj i ostalim umjetnicima te kreativcima, ali i dragocjen primjer rada koji nas potiče na kritičko promišljanje. Imajmo na umu da je umjetnost nezaobilazan element svakog društva te kao takva trebala bi biti dio svakog grada, dostupna svim građanima – rekla je Filipović – Marinić.

Izložbu je posjetio i orahovački gradonačelnik Saša Rister.

-Za neke naše sugrađanke znao sam da se bave slikarstvom, ali me posebno ugodno iznenadila Radmila Sokač, naša nastavnica, za koju nisam znao da je tako odlična umjetnica. Čestitam svim autoricama koje su doista velike umjetnice i hvala im što su svoje radove, te ono čime se bave i što vole, podijelile s nama. Grad Orahovica i ja osobno smo im na raspolaganju za sve što budu trebale – zaključio je Rister.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

no images were found

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content